Formentera se suma a la concentració en suport a la víctima de «la Manada» de Manresa

Espai Dones Formentera s’ha afegit a la convocatòria realitzada per organitzacions feministes de tot l’Estat en suport a la víctima del cas de presumpta violació múltiple ocorreguda l’any 2016 a la localitat catalana de Manresa. La concentració de Formentera, que té per lema «Jo sí que et crec» i «no és abús, és violació», tendrà lloc el migdia d’avui dilluns, de 12.30 a 13.30 h, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Espai Dones: «De res ha servit la sentència de la Manada«
Dolores Fernández Tamargo, d’Espai Dones Formentera, ha declarat a Ràdio Illa que «de res ha servit la sentència de la Manada de Pamplona (…), crèiem que hauria fixat un precedent, però en la judicatura molts segueixen pensant que si no hi ha violència física, no hi ha violació. No veuen intimidació en el fet que diversos homes, aprofitant la seva superioritat numèrica i física, facin amb una nena el que vulguin».
Arreu de l’Estat algunes convocatòries s’han estès a través de les xarxes socials amb les paraules atribuïdes als presumptes agressors: «Tens 15 minuts, no tardis que em toca a jo».

Concentració en suport de la víctima de Pamplona, a l’abril de 2018.

El cas de Manresa
Recordam que sis joves seuran a partir de demà a la banqueta de l’Audiència Provincial de Barcelona, acusats d’abusar sexualment d’una al·lota de 14 anys, en una fàbrica abandonada després d’un botellot. La fiscalia demana penes per abús i no per agressió sexual, la qual cosa ha desfermat polèmica arreu de l’Estat.
El cas torna a portar al primer pla de l’actualitat la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual, ja que la Fiscalia considera que es tracta d’un cas d’abús i no d’agressió perquè suposadament no va intervenir violència o intimidació, un argument que ja va donar l’Audiència de Navarra en el cas de la Manada de Pamplona, i que ha corregit després la sentència del Suprem, que sí que aprecia intimidació.

 

About Author

Comments are closed.

background