TOP
Instantània de l’exposició. Foto: Javier Parejo

“Formentera, un any després”, mostra fotogràfica al Gabrielet

Dilluns vinent, 15 de març, coincidint amb l’aniversari de la declaració del primer estat d’alarma, obre portes al pati del Centre Tur “Gabrielet” l’exposició fotogràfica de Javier Parejo “Formentera, un any després”. La mostra es podrà visitar excepcionalment en dilluns, el dia d’obertura, d’11 a 14 h i de 18 a 20 hores. La resta de dies, només es podrà veure de dimarts a dissabte en el mateix horari i fins al 31 de març.

Agraïment al poble de Formentera
Segons ha explicat l’autor “ha passat ja un any des que ens vàrem posar la mascareta, un any de poques abraçades, un any amb mig somriure, un any… trist”. Parejo ha aprofitat aquest aniversari per cercar la col·laboració del Consell per a organitzar aquesta mostra “amb la qual es vol donar les gràcies a tot el poble de Formentera, que tot i la difícil situació viscuda no ha defallit”.

El confinament i la desescalada
L’exposició està formada per 24 fotografies realitzades entre el 14 de març i el 30 de maig de l’any passat. Parejo va sortir al carrer càmera en mà per captar la reacció de la gent i el seu comportament davant la pandèmia. Mentre feia aquesta feina, segons assegura s’ha sorprès perquè “si existeix un lloc ideal per estar confinats, és precisament en una illa, i més encara una illa com Formentera”.
A la mostra es poden veure fotografies tant dels espais buits com dels residents de l’illa en cadascun dels seus quefers diaris dins la situació tan excepcional que estam vivint. “Les imatges ens mostren la vida de les persones que s’han conscienciat i adaptat, persones que quan miren a càmera, s’estan donant les gràcies a ells mateixos i també als altres”, ha detallat l’autor.
El seu missatge és un missatge de gratitud a tots els nivells, des de la dependenta que ens ven el pa, a la dona que fa mascaretes en un garatge i a la mare que juga per fi a futbol amb el seu fill, ha afegit Parejo, que també ha declarat que “encara no hem sortit d’aquest túnel, però volia fer aquest homenatge per tot l’esforç que s’està fent”.

També es pot visitar en línia
A la web de l’autor, es pot consultar de manera en línia tota l’exposició que està ampliada fins a arribar a les 40 instantànies. Javier Parejo és un fotògraf i empresari de l’illa, va néixer a Extremadura, però des dels quatre anys viu a Formentera. A la seva web també podeu trobar la biografia completa així com altres feines que ha fet.

Compartir

PROGRAMES