TOP
Vista aèria de ses Illetes. es Trucadors i s’Espalmador. Arxiu

Gent x Formentera demana la limitació i el control del fondeig a tot el litoral de l’illa

Gent per Formentera ha fet pública una nota de premsa en què reclama “que es faci una limitació [de fondejos]” i per això, diu el partit, “és clau establir la capacitat de càrrega que poden suportar els ecosistemes marins de Formentera”. A més, segons GxF, caldria implementar “un control integral del fondeig a tot el litoral de l’illa que inclogui la gestió dels residus i les aigües de sentina”.
La formació liderada per Susana Labrador destaca que “Formentera és l’illa on més actuacions s’han fet [per part del servei de vigilància de la posidònia] i, encara que sembla que les embarcacions que fondegen malament són cada vegada menys, no es pot obviar que les nostres costes pateixen la pressió d’un gran volum d’embarcacions”, ja que “la qualitat de les nostres platges atreu els iots més grans del món cada estiu i això té conseqüències negatives sobre la qualitat de la nostra mar i la conservació de la posidònia”.

Posar un límit 
Segons GxF “les recents dades positives sobre la millora en els fondejos no ens poden fer perdre de vista que és necessari posar límits a la mar com s’ha fet a les nostres carreteres”. Així, la nota argumenta que “és evident que la qualitat de l’aigua a la zona de ses Illetes al juliol i agost canvia i existeixen estudis (com el dOBSAM) que alerten del perill d’una major degradació”.
Així mateix Gent per Formentera subratlla que la nostra illa ha estat pionera en “recollir la posidònia a les cartes nàutiques” i que “el Govern Balear ha aprovat el Decret Posidònia” però que les “administracions competents han de seguir treballant”.

Control a Migjorn
Sobre el servei de vigilància de fondejos, GxF destaca que “aquest estiu hem comptat amb cinc embarcacions a la nostra illa que han cobert la costa des de Punta Rasa fins as Caló” de Sant Agustí però “encara queda pendent el control de la platja de Migjorn, on s’aprecia un augment de la presència d’embarcacions”.

Compartir

PROGRAMES