TOP
Un autobús de la línia regular. © NC/Ulises Cat

GxF: “El govern de Sa Unió perdrà 430.000 € de finançament estatal”

Davant la decisió de l’actual equip de Govern del Consell de Formentera d’eliminar, a partir de l’1 de setembre, la bonificació del 100% en el servei de transport públic prevista per a la totalitat d’aquest 2023, des de Gent per Formentera alerten que amb aquesta decisió, “Sa Unió no compleix un acord de ple aprovat per unanimitat en novembre de 2022 i el compromís del Consell davant el govern central de mantenir aquesta mesura fins a desembre de 2023. Per aquest motiu, el govern de Sa Unió perdrà una partida finalista de 430.000 euros de finançament estatal”.

En parer de la formació insularista, “l’actual govern del Consell ha heretat de l’anterior equip de govern 1.430.000 euros per a ser destinats a mobilitat sostenible: 430.000 euros de finançament estatal per la bonificació del transport públic, 400.000 euros de finançament balear per aplicar la llei de sostenibilitat i 600.000 euros de la taxa de formentera.eco“. Un pressupost, segons GxF “suficient per mantenir la bonificació del 100% en el servei de transport públic, pressupostada en 450.000 euros”.

D’altra banda, i segons assenyala la formació opositora en una nota de premsa, “les paraules de la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, a un mitjà, on explicava que el fet que la gratuïtat hagi estat estesa en la passada legislatura també per als turistes no els acabava de convèncer”, demostren per a GxF que “la decisió d’erradicar aquesta bonificació respon únicament a una voluntat política de Sa Unió”.

Així, consideren que la primera decisió sobre mobilitat de l’actual govern de sa Unió “és contrària a la promoció de la mobilitat sostenible i, a més, incompleix un compromís del Consell de Formentera davant el Consell d’Entitats, on es comprometia a aplicar abonaments gratuïts per a visitants durant l’aplicació de la regulació de vehicles formentera.eco”, que enguany s’aplica fins al 30 de setembre.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES