TOP
Mar de iots i velers a Cala Saona.

GxF reclama un compromís ferm a les administracions per la regulació de fondejos a Formentera

Gent per Formentera celebra l’aprovació del Pla de Gestió Xarxa Natura de Formentera, un pla que segons aquest partit, “ens ha de servir per fer una passa decidida en la conservació de la nostra costa”. Per això, des de GxF recalquen que “aquest pla ha de ser un compromís ferm de les administracions implicades per tal que es desenvolupi sense més retards el projecte de regulació de fondejos a tot el litoral de la nostra illa. Una regulació que ha d’evitar la massificació de fondejos en el nostre litoral, amb els consegüents danys al fons marí i deteriorament de qualitat de l’aigua”. Per a la formació insularista, amb la nova normativa i la protecció que implica ja és possible.

Recursos i mitjans humans necessaris
Des de GxF recorden que amb l’aprovació del Pla de Gestió, tot l’àmbit marí que envolta l’illa queda protegit sobre el paper. Els usos i activitats queden regulats per fer-los compatibles amb la conservació i es preveuen accions concretes per mesurar els impactes humans. Així mateix, aquest Pla prohibeix la prospecció i l’extracció de petroli o gas en tot l’àmbit marí de l’àrea Natura 2000 i torna a fer palesa la prohibició de les “party-boats”, reivindicacions fetes des de fa anys per Gent per Formentera.
El grup polític, però, entén que no serà suficient amb les prohibicions escrites, i per això demanem que per complir-lo “es destinin els recursos i els mitjans humans necessaris per garantir una protecció real i efectiva”.

Compartir

PROGRAMES