TOP
Vista aèria del port de la Savina. Arxiu

GxF reclama unitat contra l’ampliació del port de La Savina

Gent per Formentera ha expressat avui la seva preocupació “davant les informacions publicades sobre un projecte d’ampliació del port de La Savina que seria iniciativa de la mateixa empresa adjudicatària de la Dàrsena de Llevant i que també ha aconseguit la gestió de l’espai històricament ocupat pel Club Nàutic d’Eivissa”.

“Fort impacte en ple Parc Natural”
Els insularistes recorden que “ens hem oposat en solitari durant molts anys a una ampliació que demanaven la resta de partits” i consideren que una ampliació “no només no resoldria cap dels problemes del port ni de la nostra illa, sinó que tindria un fort impacte en ple Parc Natural i incrementaria el trànsit d’embarcacions, vehicles i passatgers, quan Formentera fa anys que va en direcció contrària, amb el control de fondejos i la limitació d’entrada de vehicles de Formentera.eco”.

Proposta d’acord en el pròxim ple per a rebutjar l’ampliació
Des d’aquest partit assenyalen que “avui dia, cap partit o coalició de Formentera defensa l’ampliació del port”, tot i que afirmen que “el president del Consell i diputat per Formentera ha evitat pronunciar-se al respecte”. En aquest sentit, des de Gent per Formentera es considera “inacceptable que Llorenç Córdoba no es pronunciï sobre aquesta qüestió cabdal per la nostra illa”.

A fi de clarificar les postures de cadascú, la formació insularista durà al Ple del Consell una proposta d’acord perquè el president i totes les formacions polítiques rebutgin l’ampliació del Port de La Savina.

Compartir

Comentaris (7)

 • Pedro Galli

  El Partido Libertario en Formentera del que fui candidato en mayo de 2023 y del que soy el coordinador, promueve que Formentera crezca económicamente.
  Creemos que Formentera debe salir de su renta per cápita por debajo del resto de las islas Baleares, y por supuesto, muy por debajo de la renta media española.
  Somos pobres. Y el dinero no crece en los árboles.
  Mientras haya partidos que promuevan el “decrecimiento” mediante intervencionismo a la baja en las actividades económicas (Formentera.eco) nuestros jóvenes y familias seguirán emigrando a otras tierras en busca de un presente mejor.

 • Pedro Galli

  El PIB per cápita de Islas Baleares: 29.603 €
  Palma de Mallorca renta por habitante: 31.826 euro
  Menorca renta por habitante: 18.107 euros
  Ibiza la renta por habitante: 15.209 euros
  Formentera renta por habitante: 12.443 euros
  ¿en serio debemos limitar el tamaño del puerto, y por ende estimular el crecimiento económico de Formentera?

 • Pedro Galli

  * por ende NO estimular el crecimiento

 • Pedro Galli

  Corrección* por ende NO estimular el crecimiento

 • susana braggio costa

  Este es el gran problema de Formentera, acoge a todo aquel que quiere residir en ella, pero las gran mayoría en los últimos tiempos no viene a vivir en ella, viene a vivir de ella;esto implica una falta de compromiso y respeto por su naturaleza, por su identidad. Ahora gran parte de los formenterenses viven de rentas, han dado la llave de su casa, ya no es su casa… Los que vienen, vienen a por dinero sin pensar en el futuro de la isla, es ya, ahora… Y si Formentera ya no vuelve a ser la misma se Irán y no importa lo que quede…

 • Pedro Galli

  Córdoba es manifesta “totalment en contra de l’ampliació del port” i assegura que cal reordenar-lo
  Per Radioilla 16 maig, 2024

  Faltaba expresarse Córdoba sobre ampliar el puerto de Formentera, y dijo que estaba EN CONTRA (🤦‍♂️).
  El P-LIB de Formentera es entonces el único partido político de la isla que quiere ampliar el puerto con el fin de aumentar el comercio.

 • Pedro Galli

  Donde hay dinero hay medio ambiente, hay cuidados generales garantizados.
  Sin dinero, con pobreza, se ha demostrado falta de cuidados.

Deixa una resposta

PROGRAMES