TOP
Onofre Sáez, coordinador d’infermeria del Centre de Salut de Formentera, Noa Bazal i Mónica Yern, infermeres gestores de casos, i Gonzalo Espí, responsable de l’Hospital de Formentera. Foto: Àrea de Salut

Impuls del programa de cronicitat a Formentera

Una volta es va recuperant la normalitat en els centres de salut després de la millora de la situació epidemiològica, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera fa noves passes en l’atenció primària a Formentera.
Una de les prioritats serà potenciar el projecte d’abordatge de la cronicitat. Per a això, Noa Bazal, infermera gestora de casos comunitària, i Mónica Yern, infermera gestora de casos pediàtrica, s’han desplaçat a l’illa i s’han reunit amb el coordinador d’Infermeria del Centre de Salut, Onofre Sáez, i amb el responsable de l’hospital de Formentera, Gonzalo Espí, per establir un full de ruta.

Full de ruta
Dins d’aquest full de ruta, s’ha donat prioritat a la freqüència en què les infermeres gestores es desplaçaran a Formentera per donar suport en la gestió casos, així com establir un calendari de reunions amb els equips directius. Posteriorment es faran sessions formatives i divulgatives del projecte de cronicitat tant amb els equips d’atenció hospitalària, com amb els d’atenció primària.
També es programaran reunions amb els diferents organismes i entitats de Formentera per afavorir la implementació eficaç i eficient del Programa de cronicitat de Balears.

Serveis compartits amb Eivissa
L’estratègia per a l’atenció a la cronicitat recull la necessitat d’una infermera gestora de casos per cada 30.000 targetes sanitàries. A Formentera hi ha 11.000 targetes sanitàries, i fins ara el Centre de Salut Formentera ha comptat amb una infermera gestora de casos compartida amb un altre centre de salut, un sistema que és habitual en la gestió d’Atenció Primària d’Eivissa i Formentera per completar els contingents necessaris i per garantir una atenció eficaç i eficient. Així, el Centre de Salut Formentera compta amb infermera gestora de casos, igual que és compartida l’odontòloga, la higienista dental, l’optometrista, la treballadora social i la Unitat de Cures Pal·liatives.
Amb el nou impuls al programa d’atenció a la cronicitat s’augmentaran les visites i el personal assignat al centre de Formentera, a més de reforçar la formació als professionals.

Increment de freqüències, equips i formació
Per al subdirector d’Infermeria d’Atenció Primària, Jan Philippe Baena, “el nostre objectiu és impulsar l’atenció a la cronicitat a Formentera ara que ens hi podem centrar després de la millora de les dades epidemiològiques. Així i tot, una gran part del treball ja està avançat amb la identificació dels grups de persones amb patologia crònica a l’illa i la coordinació entre nivells que han assegurat la continuïtat de les cures i l’activació dels diferents recursos en cada cas, a més de l’atenció domiciliària per part del gran treball de les infermeres del Centre de Salut. Ara es tracta d’impulsar aquest programa i incrementar freqüències, equips i formació perquè l’atenció al pacient crònic de Formentera sigui òptima”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES