TOP
Quiosc la Franja.

Informe sobre el retorn dels anteriors gestors: “El valor és que el servei es continuï prestant”

El catedràtic de Dret Administratiu de la UIB, Avel·lí Blasco Esteve, explica a Ràdio Illa els fonaments de l’informe jurídic que ha elaborat per encàrrec del Consell i que avala la decisió de restituir els anteriors gestors dels serveis de platges mentre la licitació actual no s’ha resolt.

Aquest doctor en Dret argumenta que aquesta solució provisional s’ha pogut articular, d’una banda, gràcies al principi de continuïtat reconegut per la llei i que té per objectiu no interrompre la prestació de serveis al públic. D’altra banda, Blasco Esteve recorda que el plec de condicions de l’anterior licitació, efectuada el 2013, ja comptava amb una clàusula que preveia la restitució dels anteriors autoritzats en cas que s’extingís el contracte d’explotació dels serveis de platges sense que s’haguessin aprovat nous adjudicataris.
Així mateix, aquest especialista en Dret Administratiu assegura que els terminis de temps que ha manejat el Consell per impulsar aquesta licitació són “raonables” i “prudencials”. En aquest sentit, ha assenyalat que la licitació acumula una seixantena d’al·legacions i dos recursos judicials en l’àmbit contenciós administratiu, cosa que “podria endarrerir” la seva resolució.
Finalment, el docent de la UIB apunta que veu poques probabilitats d’èxit a les hipotètiques demandes que puguin interposar contra el Consell els aspirants a les noves licitacions, que poden veure insatisfetes les seves expectatives per oferir els serveis de platges aquest estiu.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES