TOP
Plaques fotovoltaiques al camp de futbol Formentera. Foto: CIF

Instal·lades les plaques fotovoltaiques al camp de futbol

L’àrea de Medi Ambient informa que ha finalitzat la instal·lació de les plaques fotovoltaiques que subministraran d’energia renovable al camp municipal de futbol des de l’any vinent. El 84% de l’energia generada per aquestes plaques fotovoltaiques es destinarà a l’autoconsum del camp de futbol, el que suposa el 41% de la consumida finalment en la instal·lació esportiva. Així, dels 88.383 kW/h que consumeix anualment el camp de futbol, 36.603 seran energia neta proporcionada per aquesta instal·lació.

Camí cap a la transició energètica
El conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha assenyalat que aquesta instal·lació “és una iniciativa més dins de la política de promoció i conscienciació d’energies renovables que duu a terme el Consell en el camí cap a la transició energètica”. “La idea no és sols reduir el consum, sinó també aportar energia neta a la xarxa”, ha incidit el conseller, que també ha recordat que aquest mes Formentera ha entrat a formar part del projecte pioner europeu VPP4Islands que té com a objectiu facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a una energia intel·ligent i verda.
La instal·lació de les plaques fotovoltaiques al camp de futbol ha tingut un cost de 48.030,65 € IVA inclòs i ha comptat amb una subvenció del 43% per part del Govern balear a càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES