TOP
Jaume Ferrer.

Jaume Ferrer: “No hi ha una altra sortida que no sigui una moció de censura”

Jaume Ferrer, qui era el president del Consell quan el Ple insular aprovà el 2018 no revisar la llicència de la casa a punta Gavina d’Isak Andic, propietari de la multinacional Mango, ha parlat d’aquesta polèmica construcció arran que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) hagi avalat aquesta decisió. A més, en aquesta entrevista a Ràdio Illa també ha valorat la crisi de governabilitat al Consell i el paper de GxF.   

Sobre la situació actual al Consell, Ferrer ha opinat: “Fa plorera (…) que en sis mesos dilapidin una majoria absoluta que els permetia governar aplicant les seves polítiques, amb tot el que això comporta per a la institució i la ciutadania, és lamentable”.
Amb relació a l’anunci de GxF per obrir converses amb PSOE i Compromís amb la finalitat d’acordar un govern alternatiu, ha set caut: “S’ha de veure com es desenvolupa, però com a mínim hi ha una proposta que és el que la gent espera. S’havia de fer una acció”. I ha afegit: “El president [Córdoba] no es mourà i ell tot sol és impossible que pugui governar (…). No hi ha una altra sortida que no sigui una moció de censura”.
Preguntat si es veu tornant a la política activa, ha afirmat: “Ara mateix ho veig difícil, no diria impossible (…). És difícil dir que no hi tornaré mai més, tenc una edat que crec que encara podria servir uns anys més, però no en tenc gens de ganes ni voluntat. Varen ser 12 anys [del 2007 al 2019], dels quals en tenc un bon record a pesar de tot, i de moment m’he de quedar amb això”.

La casa de Mango: “Una pedra a la sabata”
Sobre la casa de punta Gavina, Ferrer ha admès que “va ser una pedra a la sabata” en el govern que liderà, si bé ha destacat que la llicència, sol·licitada el 2006, respectava la normativa aplicable en aquell moment: “El Pla Territorial Insular aprovat pel PP en el [llavors] Consell d’Eivissa i Formentera”. Així mateix, ha assenyalat que la superfície construïda finalment es va rebaixar dels 600 als 400 m².
D’altra banda, Ferrer ha lamentat que Leo Stöber, qui ha impulsat el recurs al TSJIB per forçar la revisió de la llicència, estava “recolzat pel GUIF (Grup Independent de Formentera, actual Compromís) i pel PP” perquè “la documentació que demanaven” com a membres de l’oposició “la passaven a l’empresari” [Stöber]. Sobre aquest assumpte ha reflexionat: “A mi mai m’agradaria que cap polític de Formentera estigués immers en un procediment [judicial] d’aquest tipus. Varen fer un mal favor a la democràcia”. L’expresident ha volgut resumir la postura d’Stöber: “Si no em feis el gust, acabaré amb vosaltres al jutjat”. I ha conclòs: “No és un bon exemple”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES