TOP
Liam, Nara i Nica gaudeixen sobre una taula de paddle surf a s’Estany des Peix.

Joc terapèutic amb cans, Belén Arganza: “A l’hivern ens agradaria col·laborar amb el Centre de Dia”

Entrevistam Belén Arganza de l’associació Argos Formentera, qui porta a terme la segona edició del projecte “Intervencions assistides amb cans al medi aquàtic”, un grup de joc terapèutic inclusiu on participen infants i joves amb trastorn de l’espectre autista.

L’activitat es porta a terme a l’Estany des Peix durant els mesos de juliol, agost i les dues primeres setmanes de setembre. Durant l’hivern els cans Nara i Nica, de sis i dos anys, visiten les escoles de Formentera; on es donen a conèixer a l’alumnat amb l’acompanyament de na Belén. Al llarg d’aquesta etapa es genera un vincle de confiança entre animals i persones que esdevé clau en la implicació de tothom. En arribar l’estiu, la presència dels cans a les activitats esdevé il·lusionant i motivadora per a totes les participants, qui duen a terme activitats psicomotrius, desenvolupen les habilitats socials i enforteixen l’autoestima relacionant-se amb el medi aquàtic, els animals i les persones que formen part de l’activitat.

Belén Arganza és especialista universitària en programes d’intervenció en teràpia assistida per cans i instructora de cans d’assistència. Implementa el Mètode Pellitero, creat per Juan Luis Pellitero, pioner a desenvolupar programes d’intervenció assistida amb cans en l’àmbit sociosanitari, avalat actualment per institucions i universitats qui difonen la pràctica, tècnica i beneficis de la metodologia.

Coneix el projecte, escoltant l’entrevista completa a continuació.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES