TOP
Actualment l’Estació Marítima de Formentera es troba al moll de Ponent (en groc). Està previst traslladar-la al moll de pescadors (en blau). APB

Ana Juan demana serveis per a la nova estació al port de Vila, prevista pel 2025

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha declarat a Ràdio Illa que el trasllat de l’estació de Marítima de Formentera al port de Vila “no serà una realitat fins a 2025”, quan aquesta instal·lació s’aixecarà a uns 400 metres de distància de l’actual, on avui hi ha el moll de pescadors, prop de la rotonda de sortida de la zona portuària.
La presidenta, que participà en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de les Balears (APB) del passat dimecres on s’aprovà inicialment el nou Pla Especial del port d’Evissa, ha assegurat que en aquesta reunió demanà que “el nou lloc compti amb tots els serveis necessaris de mobilitat i transport públic, com taxis, etc.” i ha agregat: “Se’ns ha garantit que aquell espai estarà adequat a les necessitats de residents i turistes de Formentera”.

Pacte per a la nova ubicació
Juan ha explicat que el Pla Especial del port d’Eivissa “contempla, com tots ja sabíem, la reubicació de l’estació maritima de les barques de Formentera”. La cap de l’executiu insular ha indicat que “l’ideal seria quedar-nos allà on som ara”, però ha afegit, que “es van produir unes negociacions i es va arribar a aquest acord”, en referència l’entesa de la passada legislatura entre Consell, APB i Ajuntament de Vila sobre la nova ubicació de l’Estació Marítima de Formentera.
En aquest sentit, Juan ha incidit en el fet que amb aquell pacte s’hauria arribat a una solució “intermèdia”, ja que la ubicació incial de la nova estació estava prevista al moll comercial Nord, a uns 800 metres de la localització actual. Aquella primera proposta despertà una significativa resposta de la població a Formentera, que culminà en el moviment social ‘On Sempre’, que perseguia evitar el trasllat.

Edifici de serveis per a embarcacions de petita eslora
La presidenta ha assenyalat que tant les barques de passatge com els ferris amb capacitat per a cotxes, que requereixen un moll de càrrega rodada, es trobaran amarrats a la zona de l’estació marítima. Sobre el fet que en l’actual ubicació de l’estació marítima de Formentera estigui previst construir-hi un edifici per atendre als usuaris de les excursions marítimes, Juan ha apuntat que, segons li ha transmès “ahir de tarda mateix, el batle de Vila”, Rafa Ruiz, “es planteja fer un altre edifici en el futur, que encara no està contemplat en el Pla d’Empresa de l’APB, per donar servei a una marina amb embarcacions de petita eslora”.

Compartir

PROGRAMES