La carta arqueològica subaquàtica localitza 15 elements d’interès 

Aquesta setmana s’han dut a terme les actuacions de la tercera campanya de la Carta arqueològica subaquàtica de Formentera. La campanya ha consistit en la prospecció, mitjançant sonar d’escombratge lateral i magnetòmetre, de la franja que va des de cala Saona fins al far des Cap de Barbaria.
Aquest projecte està promogut per l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM) i pel Consell. Javier Rodríguez Pandozi, director de projectes de l’Institut ha avançat que durant l’actual campanya s’ha trobat fins a una quinzena d’elements d’interès que donaran pas a una quarta campanya que es desenvoluparà el pròxim mes d’octubre i que permetrà un estudi més detallat de les restes ara localitzades.
La consellera de Patrimoni, Susana Labrador, ha destacat que, una volta es duguin a terme les cinc campanyes previstes i s’enllesteixi la carta arqueològica subaquàtica, es disposarà d’una eina que localitzarà i descriurà el nostre patrimoni marí, de manera que podrem fer una correcta gestió i protecció del mateix«.
Un cop configurada, la carta arqueològica subaquàtica passarà a ser titularitat del Consell. La seva consulta, però, quedarà restringida a experts per evitar espolis.
Els responsables de la recerca han demanat ajuda a la població de Formentera en general, i pescadors i gent de mar en particular perquè en cas de trobar restes arqueològiques dins la mar avisin al departament de Patrimoni del Consell o als GEAS de la Guàrdia Civil.

About Author

Comments are closed.

background