TOP
Instantània de l’acte de cessió. Foto: CIF

La Coordinadora d’Entitats Cíviques cedeix el seu fons documental a l’Arxiu de Formentera

El Consell ha rebut el fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques de Formentera, plataforma ciutadana que va néixer el 1987 per oposar-se a la construcció d’un macro complex turístic projectat a la zona de la punta de sa Pedrera, i que també va dur a terme altres actuacions reivindicatives, d’entre les quals destaquen l’oposició al projecte del càmping a la zona des Ca Marí.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, han estat presents a l’acte de signatura de donació. En representació de la coordinadora han estat presents Pep Mayans, Xicu Ferrer, Isidor Torres i Andreu Ferrer.

Contingut de la donació
El fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques consta, entre altres elements, de les actes i els estatuts de l’associació, així com els escrits i comunicats, reculls de premsa sobre el càmping i punta de sa Pedrera, reculls de signatures en contra del càmping, pel descompte de residents als viatges a Eivissa, i de suport als regidors jutjats per oposar-se a la construcció de la urbanització, a més d’un vídeo en format VHS sobre el càmping. Així mateix, la donació també inclou la Medalla d’Or, el diploma i tres fotografies de l’acte del premi de la I Diada de Formentera.

Feina “imprescindible” de la Coordinadora
Xicu Ferrer, que ha signat l’acta de donació juntament amb la presidenta, ha assenyalat que la “coordinadora ja està inoperativa” i que volien “donar tots aquests documents que pertanyen al patrimoni de Formentera”.
Alejandra Ferrer ha destacat la feina “imprescindible” d’aquesta coordinadora durant els anys vuitanta i noranta “per defensar uns valors i una illa que són els que ens varen marcar el camí a les generacions posteriors”. La presidenta també ha recordat que aquesta coordinadora va rebre la Medalla d’Or del Consell en la I Diada de Formentera, fet que demostra el respecte i l’agraïment de la societat illenca a aquesta entitat.

Un arxiu “més visible i proper als ciutadans”
Raquel Guasch ha agraït la donació de tot aquest material “que encara que és recent, ja forma part de la nostra història i del nostre patrimoni; i que a més ens ajuda a entendre el sentiment reivindicatiu d’una societat, un sentiment que cal mantenir”.
Aquest fons material formarà part de l’Arxiu de Formentera, “un arxiu en el qual estam treballant i habilitant per donar-li forma i contingut, i fer-lo més visible i proper per a la ciutadania”, ha indicat la consellera Guasch.

Compartir

PROGRAMES