TOP
Una embarcació, a escassos metres de la riba de la platja (Llevant), mentre un banyista (esquerra) neda a poca distància, el passat dia 20 de juny. Foto: M.G.

La falta de l’abalisament litoral redueix distàncies entre embarcacions i banyistes

Durant els darrers dies ha estat habitual veure embarcacions d’esbarjo navegant per la zona de bany per accedir a la riba de la platja i altres que han fondejat passant per alt la distància mínima amb relació a la costa. Aquestes situacions s’han produït a ses Illetes, cala Saona, Llevant i altres punts del litoral de Formentera. A diferència d’altres estius, no s’ha realitzat l’abalisament que delimita l’àrea de fondeig de la zona de banyistes, ni el canal d’accés a la riba per a embarcacions, perquè el contracte de licitació per a la seva instal·lació es va aturar per la crisi sanitària. El Consell de Formentera ha informat a Ràdio Illa que s’està tramitant un contracte menor per aquest estiu que s’espera que estigui enllestit de forma imminent.

Normativa per fondejar o navegar fins a la riba
Les embarcacions tenen permès accedir a la riba encara que no hi hagi canal d’accés, sempre que no superin els 3 nusos de velocitat, si bé a Formentera durant els últims estius s’ha abalisat el litoral per evitar situacions que puguin posar en risc els banyistes. D’altra banda, la normativa vigent no permet fondejar a menys 200 metres de la riba de la platja, mentre que en el cas del litoral rocós, s’ha de fondejar a almenys 50 metres de la costa. En cas que un ciutadà detecti l’incompliment d’aquestes normes, pot avisar al telèfon 112.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES