La Fiscalia no aprecia vulneració de drets fonamentals en el cas del delegat sindical d’UGT

El Consell insular ha emès una nota de premsa en què assenyala que «en relació a la demanda contra el Consell de Formentera per vulneració de drets fonamentals» el Ministeri Fiscal de Balears ha manifestat que «interessa la desestimació del recurs interposat» perquè no s’aprecia «cap vulneració dels drets fonamentals».
L’actuació fa referència a una denúncia que UGT va fer pública per mitjà d’un comunicat el passat 5 de novembre en què considerava que el seu delegat a la institució insular «va ser cessat» a principis del mes d’octubre com a auxiliar administratiu interí per realitzar una acció sindical «activa, reivindicativa i molesta».
La nota del Consell afegeix que la fiscal ha remès un escrit al Jutjat en què indica que «no aprecia i ni tan sols veu indicis» que la institució insular volgués impedir la labor sindical del demandant, que segons la Fiscalia «es desenvolupava amb normalitat».
La nota de premsa també assenyala que «es dóna el cas que finalment la demanda per aquesta suposada vulneració de drets fonamentals no l’ha presentada el sindicat sinó, a títol particular, José Ramón Mateos Martín«, és a dir, el treballador afectat en aquest litigi.

Judici a l’octubre
El comunicat indica que «a la vista d’aquest document, els responsables jurídics de la institució mantenen una posició prudent, ja que el posicionament del Ministeri Fiscal no implica la resolució del cas, que dependrà del judici que se celebrarà a l’octubre. Tot i això, els tècnics i juristes del Consell de Formentera valoren positivament que la Fiscalia entengui que les actuacions de la institució, lluny de buscar conflictes, s’han fet en respecte de la legalitat vigent».

About Author

Comments are closed.

background