TOP

La Guàrdia Civil denuncia la “party boat” de cala Saona

El passat diumenge el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, el Seprona, va obrir una acta per denunciar la festa amb la música a tot volum en què participaren almenys 17 iots de diverses eslores al nord del caló d’en Trull, a la zona de cala Saona, una àrea protegida per les figures de Lloc d’Interès Comunitari i Reserva Marina on està prohibida l’activitat de “party boat” (com a tot el litoral de Formentera) des de juliol de 2016. Segons han infomat a Ràdio Illa fonts de l’institut armat, els organitzadors hauran de respondre per un delicte mediambiental per contaminació acústica tot i que no es descarta imputar algun altre càrrec, a falta que es tanqui la investigació.

Centenars de metres a la rodona
En la festa, organitzada per una empresa de xàrter d’Eivissa hi participaren 17 embarcacions, algunes d’elles equipades amb potents equips de música, que es van abarloar per fondejar a escassos 30 metres del penya-segat, sense respectar la distància mínima de 50 metres del litoral de roca. La remor que emetia la festa es podia escoltar des de centenars de metres a la rodona, per la qual cosa els veïns i el Consell Insular van denunciar la situació a la Guàrdia Civil i al 112.
D’altra banda, fonts de la conselleria balear de Medi Ambient, informaren ahir a Ràdio Illa que no tenien constància d’aquesta denúncia del SEPRONA, però que tan bon punt sigui tramitada es començaran els procediments per si s’escau, interposar una sanció.

Compartir

PROGRAMES