TOP
La directiva de la Pimef durant la roda de premsa. CC

La inflació, la venda ambulant i la manca d’habitatge per a treballadors, principals esculls de la temporada per a la Pimef

Malgrat que abans d’iniciar-se la present temporada, s’augurava que aquesta podria ser molt bona, des de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (Pimef), s’ha volgut aclarir que una cosa són les expectatives i una altra la realitat present, una realitat on diversos factors estan fent que l’estiu no sigui tan profitós com es podia pensar que seria abans del seu inici.

Així es posava de manifest aquest divendres per part dels representants de la directiva de la patronal formenterera durant la presentació de la memòria d’activitats del 2021. El president dels empresaris, Pep Mayans, desgranava les problemàtiques que estan fent que aquesta temporada no estigui complint amb el que s’esperava.

Principals problemàtiques de la temporada 2022
Per començar, tant el mes de maig com el de juny fins a les proximitats Sant Joan han set més fluixos del que s’esperava quant a ocupació. D’altra banda, la inflació i la pujada general dels preus, així com la impossibilitat de repercutir part d’aquesta al preu final dels serveis oferts, ha fet que el marge de benefici de les empreses baixi.

Un altre dels “sospitosos habituals” ha set la competència il·legal en forma de venda ambulant a les platges. En aquest sentit, des de la Pimef han alertat que la manca de serveis de platges fins ben entrada la temporada ha fet que aquesta pràctica il·lícita augmentés exponencialment, tant a la “tradicional” zona de ses Illetes com a altres punts de visita “obligada” del turisme a l’estil des Caló des Mort, on cada dia s’hi pot trobar un venedor de collarets i polseres, i on per la “mòdica” quantitat de 15 euros, ens poden servir un mojito manipulat sense garanties higièniques. I això, malgrat que els empresaris de la zona s’han queixat reiteradament al Consell, fins ara sense gaires resultats.

Venedor ambulant as Caló des Mort.

 

També cal afegir-hi la dificultat d’aconseguir habitatge per als treballadors, que en alguns casos s’han estimat anar a fer feina a altres punts turístics on el cost de la vida és menys elevat que a Formentera i, per tant, tenen més possibilitats d’estalviar a final de temporada.

El servei de recollida de fems, la problemàtica amb la retirada de posidònia de les platges o els conflictes al port de la Savina, han set altres dels contratemps que s’han destacat des de part de les més de 250 empreses associades a la Pimef com a factors que han implicat que la imatge de la nostra illa se n’hagi ressentit i que l’inici de temporada, tant a causa de factors externs com insulars, no hagi estat tan bona com es podria esperar.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES