TOP
Fragment del cartell de l’exposició ‘Fig Juice’.

La instal·lació “Fig Juice” d’Stella Rahola Matutes, al Far de la Mola

L’àrea insular de Cultura informa que el pròxim dimecres 27 d’octubre a l’espai cultural i educatiu “Far de la Mola” obre les portes l’exposició de l’arquitecta i escultora Stella Rahola, que presenta la instal·lació Fig Juice.
En paraules de l’artista, Fig Juice es desplega considerant tres tipus de cossos materials: un fruit de vidre i or, una cadena de ferro rovellada formant llavors en els seus enllaços i cabell expulsat, sostenint o sostingut. La trilogia permet defugir els binomis, establint entre ells una relació de pluralitat orgànica, col·laborativa i sense jerarquia. Els tres cossos podrien entendre’s com a matèria inanimada seguint l’ordre taxonòmic clàssic, però tots ells demostren una materialitat latent, viva, en transformació.
En la instal·lació, els tres cossos materials estableixen estructures que s’entrellacen improvisadament, sense repeticions, establint tensions en punts diferents, deslocalitzats i no solament concebent la figura humana com a observadora.
El títol Fig Juice al·ludeix a aquest estat líquid, inestable, que permet ser quasi begut, corporalitzat per nosaltres mateixos.
L’exposició es podrà veure a l’espai expositiu del Far de la Mola, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores. El divendres 12 de novembre, dins de la programació de la Casa del Poble, a les 19 h hi haurà una trobada amb l’artista per parlar de la seva obra.

Biografia
Stella Rahola Matutes es va titular a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i a Goldsmiths, a la Universitat de Londres, i es va graduar en escultura per l’Escola Massana. Entre les seves exposicions individuals hi ha Fig Juice (Espai Micus, Eivissa, 2020-2021), Babelia & Other Stories (Museu Can Mario, Palafrugell, 2019) i L’altre paisatge (Galeria Carles Taché, Barcelona, 2014). Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com Politics of TranslationThe Stone Space (Londres, 2019) i Syntonic State, al TULCA Festival of Visual Arts (Galway, 2018).
L’artista ha set guardonada recentment amb el Premi d’Escultura de la Fundació Vila Casas.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES