TOP
L’ecotaxa permetrà finançar el Centre d’Esports Nàutics de s’Estany des Peix.

La justícia rebutja el recurs dels hotelers contra l’ecotaxa

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears, TSJB, ha rebutjat la demanda presentada per les federacions d’hotelers de les Pitiüses i de Mallorca que reclamava l’anul·lació del decret que regula l’Impost de Turisme Sostenible, conegut popularment com a ecotaxa.
La sentència, emesa el passat dilluns i que encara es podria recórrer al Suprem, avala la legalitat de l’ecotaxa i sosté que la seva implantació entra en les competències fiscals del Govern, alhora que remarca que cap normativa europea en limita l’aplicació. Recordem que els hotelers defensaven que es tractava d’un impost nul perquè vulnerava la llei de tributs i era una norma discriminatòria amb la lliure prestació de serveis.

Impost justificat
Així mateix, la sentència reconeix que la posada en marxa d’aquest impost està justificada, ja que la recaptació va destinada a garantir la sostenibilitat de l’arxipèlag com a destinació turística. És més, l’escrit dels magistrats afegeix que, ja que el finançament de les comunitats autònomes és “clarament insuficient”, resulta “imprescindible” trobar fonts de finançament addicionals.

Els turistes, d’acord en pagar més per afavorir la sostenibilitat
Aquells que viatgen a les Balears per a fer-hi estades vacacionals, estarien disposats a pagar més perquè l’Administració Pública protegeixi el medi ambient. Així ho reflecteix un estudi elaborat per la UIB i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, on es desgrana que un gran nombre de turistes s’hi mostren a favor perquè els sembla coherent l’abonament d’una quantitat diària per persona que es destini íntegrament per implementar mesures d’adaptació i mitigació contra els efectes causats per la crisi climàtica al nostre arxipèlag.

Compartir

PROGRAMES