TOP
Antoni Ferrer Abarzuza a Ràdio Illa.

La maquinària salinera és patrimoni industrial, avui Antoni F. Abárzuza a la UOM

Entrevistam a l’historiador Antoni Ferrer Abárzuza al De Far a Far, per la seva participació en una nova sessió de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera. Avui a les 17 h al Club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc, portarà a terme la conferència Un altre patrimoni: el patrimoni industrial.

La lliçó se centrarà en el context pitiús. A Formentera, ses Salines constitueixen el patrimoni industrial principal de l’illa; a Eivissa el conformen les mines de s’Argentera. També inclou en aquesta denominació altres elements patrimonials com vehicles antics, motors d’embarcacions, fusteries i farineres. Fins i tot alguns elements més recents, com les primeres adquisicions de maquinària per l’hostaleria a la nostra illa, són considerades patrimoni industrial.
L’historiador assenyala les dificultats de conservació d’aquests béns, com també cita l’importància de l’estudi en la valoració del patrimoni illenc.

Ferrer Abárzuza desenvolupa aquesta ponència arran d’un estudi publicat a Fites, la revista de l’Associació d’amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera.

Escolta l’entrevista completa a continuació.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES