TOP
Alejandra Ferrer en una compareixença. Arxiu

La presidenta demana que es retardi una hora l’inici del toc de queda

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha demanat que la restricció del moviment nocturn que s’aplica des d’ahir de 23 a 6 h, s’endarrereixi una hora a Formentera, de manera que a la nostra illa el toc de queda comenci a la mitjanit, amb la finalitat d’afavorir el sector de la restauració. Ferrer ha assenyalat que a Formentera “de moment tenim una situació favorable i que aquesta mesura [del toc de queda] es podria tornar a endurir si empitjora” l’escenari. Així ho ha afirmat la presidenta avui a primera hora de la tarda, en una nova compareixença de gairebé 49 minuts que ha protagonitzat amb motiu de la declaració de l’Estat d’Alarma. L’acte ha set obert a les preguntes de la ciutadania i de la premsa i s’ha seguit a través de Ràdio Illa i del canal de youtube del Consell.
Ben aviat Ferrer ha recordat que el relaxament de les mesures anticovid que s’aplica exclusivament a Formentera des de dissabte segueix en vigor i ha enumerat: “Les reunions podran ser a l’interior amb un màxim de 10 persones, i a l’exterior amb un màxim de 20 persones”, “els parcs infantils estan oberts” i “l’aforament de les terrasses de restauració es pot ampliar fins al 75%”. A més, la presidenta ha assegurat que l’equip de Govern està “treballant en la possibilitat de reobrir els clubs de majors”.

Estat d’Alarma, una eina per donar poders a les autonomies
Així mateix, Ferrer ha explicat que la declaració de l’Estat d’Alarma “no suposa un confinament” com el de la primavera sinó “una eina jurídica que s’ha fet necessària perquè (…) les comunitats autònomes puguin prendre les decisions necessàries per garantir la seguretat dels seus ciutadans i ciutadanes”. En aquest sentit cal esmentar que el Reial Decret aprovat ahir pel Govern central preveu la possibilitat que les autonomies apliquin restriccions com el confinament perimetral de zones determinades (illes, barris o tota la comunitat) i redueixi fins a sis el nombre màxim de persones que es poden trobar en una reunió. Unes mesures que, de moment, no ha pres el Govern balear.
Ferrer ha explicat que amb dos casos actius de covid-19, la “situació avui dia és favorable” a Formentera, però ha recalcat que “hem de ser prudents perquè en un parell de setmanes” tot podria canviar. La cap de l’executiu insular ha indicat que “l’evolució de la pandèmia és molt rapida i qualsevol errada podria significar que arribin noves restriccions”.

La reobertura de Can Marroig i Halloween
La presidenta també ha avançat que el Govern insular està “treballant” en una “línia d’ajudes per autònoms” que pugui ser compatible amb les ajudes de la comunitat o de l’Estat central. A més, Ferrer ha afirmat que demanarà al Govern balear que reobri l’àrea recreativa de Can Marroig, que es troba tancada en compliment de les mesures anticovid.
Per últim, i a pregunta de l’alumnat del CEIP El Pilar de la Mola, Ferrer s’ha referit a la festa d’Halloween: “Es podrà celebrar aquesta festivitat però sempre complint amb les restriccions. Si no sou grups estables, heu de mantenir la distància, heu d’anar amb mascareta i anar amb compte”. La presidenta ha afegit que aquesta jornada “té la peculiaritat” que els infants piquen a “les portes per a demanar dolços (…). Enguany hem d’organitzar que aquestes portes a les quals tocarem siguin de convivents o de persones amb les quals ja tenim relació normalment”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES