TOP
Un dels criteris a tenir en compte serà la relació de les persones amb el paisatge. Josep López Vañó

La XXI edició del Beni Trutmann premiarà les millors instantànies de natura

El Consell ha aprovat la convocatòria i les bases de la vint-i-unena edició del Concurs de fotografia Beni Trutmann, que enguany tornarà a tenir una dotació de 3.500 euros en premis, tant monetaris com en material fotogràfic segons la categoria.

La temàtica del certamen és la natura de Formentera en tots els seus àmbits: fauna, vegetació i interacció humana. Les fotografies que s’hi presentin han de ser inèdites i no podran haver estat premiades en cap altre concurs.

Categories
A les tres categories inicials: blanc i negre, color i foto denúncia, s’hi suma la categoria júnior dirigida a joves d’entre 12 i 18 anys. Cada autor podrà presentar un màxim de tres fotografies.

En les tres primeres categories, les fotografies hauran d’enviar-se sobre paper, sense muntar i hauran de tenir un mínim de 20 centímetres d’ample i un màxim de 40 centímetres de llarg.
En les fotografies digitals es permet modificar valors tonals, saturació i contrast. Cap altre tipus de manipulació, així com tampoc retocs ni manipulacions en el positivat a les fotografies analògiques.

Les fotografies de les categories en blanc i negre, en color i foto denúncia s’hauran de presentar a l’OAC des de l’endemà de la publicació de les bases reguladores i fins al 9 d’abril.

Presentació
La presentació es realitzarà dins d’un sobre en blanc on hi haurà un altre sobre en el qual figuraran el nom i llinatges de l’autor, número de DNI, adreça, correu electrònic i un telèfon de contacte.

Els originals també es podran presentar per correu a la direcció del Consell Formentera, plaça ⁩⁦de⁩⁦ la Constitució, 1 · 07860 ⁩⁦Sant Francesc⁩⁦ Xavier. En aquest cas el sobre amb les dades del concursant i el sobre certificat hauran de comptar amb una contrasenya que permeti la seva identificació. Cada fotografia, en el seu revers, haurà de dur un títol i indicar el lloc i data on es va fer.

Les instantànies de la categoria júnior es podran enviar fins al 12 d’abril a l’adreça concursofoto@conselldeformentera.cat

Premis
El primer premi de les categories de blanc i negre, color i foto denúncia serà de 500 euros, els segons premis de 300 i els tercers de 200.
Pel que fa a la categoria júnior, el primer i segon premi serà una càmera digital Kodak Pixpro WPZ2 i el tercer premi una càmera esportiva AgfaPhoto Realishot DC8200.

Els criteris que es tindran en compte per a la concessió dels premis seran la representació de l’esperit crític de Benni Trutmann, l’originalitat en la representació fotogràfica de l’illa, la qualitat tècnica i la relació de les persones amb el paisatge.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES