TOP
El moll on s’han de reubicar les excursions marítimes. APB.

L’APB anuncia que traslladarà les barques d’excursions a la nova ubicació

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de les Balears (APB) va acordar ahir en sessió ordinària prendre possessió del moll on s’han d’ubicar les embarcacions d’excursions d’un sol dia, a la dàrsena de Ponent del port de la Savina. En un comunicat, l’APB assegura que integrarà aquest espai (que també inclou una estació de combustible i una estació d’aspiració d’aigües residuals d’embarcacions d’esbarjo) amb la resta de les instal·lacions gestionades directament per l’ens portuari. Així mateix, l’APB indica que s’encarregarà “de la seva explotació i manteniment normals” i afegeix que, al contrari del que fins ara havia afirmat, “fins a aquesta zona es preveuen traslladar les operacions d’embarcament i desembarcament de passatgers de les barques d’excursions” d’un sol dia. De moment, no s’ha concretat la data en què es procedirà a fer realitat aquest trasllat ni quin tractament rebrà l’espai que deixen buit les excursions, enfront del passeig marítim (antic Rincón Gallego), i que estava previst destinar al xàrter nàutic.
En el comunicat, l’APB afirma que “aquesta resolució serà comunicada a Marina Formentera, S.A., tot requerint, una vegada més, el lliurament immediat del domini públic que està ocupant de forma deliberada i sense títol habilitant per a tal des del 28 de maig de 2022″, i li adverteix de les responsabilitats que se li puguin atribuir per la negativa al lliurament de béns de domini públic portuari i per la seva ocupació il·lícita”.

Marina de Formentera no se’n va
En aquest sentit, Marina de Formentera ha comunicat a Ràdio Illa que, “de moment”, continuarà explotant la resta de locals i amarratges de la dàrsena de Ponent i ha informat que “almenys en quatre escrits dirigits a l’APB” ha assenyalat que no interposa cap dificultat davant l’ocupació del nou moll per a excursions, que abandonà quan caducà el seu títol d’explotació, el passat 28 de maig. Així mateix, des de Marina s’ha declarat que posa a disposició el seu personal per col·laborar en l’amarratge de les embarcacions d’excursions marítimes en la nova ubicació.

Ana Juan: “No és sostenible aquesta situació”
La presidenta del Consell de Formentera, ha explicat que en el Consell d’Administració de l’APB va poder “reiterar la necessitat que l’APB prengui les mesures necessàries perquè totes les instal·lacions del port estiguin en funcionament com més aviat millor, es pugui fer la reordenació dels atracaments de les embarcacions d’excursions d’un sol dia i a la vegada es pugui posar l’espai que ocupen actualment a disposició de les embarcacions xàrters de llista sisena”. A més, la presidenta ha afegit: “Formentera no pot permetre que aquesta situació continuï per més temps, ens hi jugam moltíssim, la reordenació del port, la seguretat del port, tant en l’àmbit de seguretat com mediambiental, i ens jugam moltíssim amb la imatge que estem donant en el port de la Savina, no és sostenible aquesta situació”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES