TOP
Vista aèria del port de la Savina.

L’APB multa amb 30.000 i 45.000 euros a les marines per abarloar embarcacions de xàrter

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha confirmat a Ràdio Illa que està tramitant dos expedients sancionadors dirigits a les dos marines esportives de la Savina que el 2021 explotaren respectivament les dàrsenes de Ponent i Llevant, per haver permès durant juny, juliol, agost, setembre i octubre, que se superàs el nombre autoritzat de barques que podien amarrar en els espais assignats. L’APB fa referència a l’actuació de la policia portuària, que formalitzà centenars de butlletes per l’abarloament d’embarcacions de llista sisena (xàrter nàutic) per aquest motiu.
Segons el sector de xàrter nàutic que opera a la Savina, aquesta pràctica ha set molt comuna els darrers anys i permetia que en una sola plaça hi poguessin atracar diverses embarcacions, cosa que possibilitava disminuir la falta d’espai per a la llista sisena al port. Cal recordar que, tal com es pot comprovar a la Savina, la mateixa pràctica està permesa per l’APB en altres casos, com per exemple les embarcacions d’excursions marítimes.
L’import de la multa ascendeix a 45.000 euros en el cas de la dàrsena de Ponent i de 30.000 euros per a la dàrsena de Llevant, segons informen els sancionats. Ràdio Illa ha tengut accés a una de les dos notificacions de sanció, que està motivada per amarrar “embarcacions de manera reiterada i sostinguda en el temps en llocs no habilitats, segons els plecs i bases que regulen la concessió administrativa”. Així mateix, l’administració portuària ha assenyalat que les multes encara no són fermes, és a dir, que poden ser objecte de recurs. De fet, fonts de les dos concessions han confirmat a Ràdio Illa que ja han presentat davant de l’APB un recurs contra aquesta sanció.
Cal indicar que amb aquesta informació l’APB ha corregit la dada facilitada aquesta setmana a Ràdio Illa, en què afirmava que les butlletes formalitzades per la policia portuària no s’havien convertit en sancions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES