TOP
Entrada del cementeri del Pilar.

L’Associació de Veïns de la Mola reclama més neteja al poble

Miquel Costa, president de l’Associació de Veïns de la Mola, ha repassat a Ràdio Illa les 24 demandes i suggeriments que aquesta entitat ha plantejat al Consell de Formentera. Costa ha explicat que durant l’agost, traslladà les queixes per la falta de neteja al nucli urbà del Pilar en una trobada i passeig pel poble amb el responsable de l’empresa concessionària, Prezero, i el conseller per la Mola, José Manuel Alcaraz.
El president de l’associació assenyala que l’estat dels carrers va millorar, “o sigui van demostrar que es podia fer [correctament el servei] sense que hi hagués la nova contracta [en vigor]”. Ara bé, al cap de pocs dies, explica Costa, “ja vam tornar a la situació d’abans, o no puja l’operari [a fer el servei] o si puja, no fa net”.
Per posar remei a la situació, l’Associació de Veïns ha anunciat que avui tenia previst traslladar l’estat de la neteja del poble al conseller Alcaraz, que cada dilluns d’11 a 13 h atén a la ciutadania a l’OAC de la Casa del Poble.
Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç.

Així mateix, al llarg d’aquesta intervenció Costa ha plantejat altres qüestions, com les millores en la xarxa viària. En aquest sentit, ha indicat que cal reduir la velocitat dels vehicles que passen per l’avinguda de la Mola i ampliar els accessos als camins, a més d’habilitar una via ciclista que connecti el Maryland amb el Pilar. També ha abordat la necessitat d’intervenir en el carrer Àngela Ferrer i en els problemes recurrents de la cobertura de la telefonia mòbil que pateixen els residents a la Mola. A més, demanda soterrar el cablejat en el poble i en el tram fins al far, a més de la reclamació d’un nou parc infantil prop de l’església, entre altres qüestions.

A continuació reproduïm les 24 demandes de l’Associació de Veïns de la Mola.
Nucli urbà:
1. Increment de la neteja dels carrers, places, voltants de l’escola i el seu parc públic. Establir un protocol diari i vigilar que es compleixi.
2. Millorar la poda i manteniment dels jardins públics.
3. Revisar les espècies d’arbres plantats al llarg de l’avinguda de la Mola: són invasores?
4. Carrer Àngela Ferrer: Treure el pal sense fils que van deixar, millorar el paviment i la il·luminació. Estudiar la possibilitat que sigui carrer d’un sol sentit.
5. Habilitar un parc infantil: al solar davant l’església com a millor opció, o en algun lloc al centre del poble, amb l’objectiu de ser un punt de trobada infantil i de pares.
6. Espai entre Can Toni i l’església: fer lloc per a la parada del bus.
7. Millorar la neteja de l’entorn dels contenidors de fems i senyalitzar-los des del poble. Incrementar el nombre de contenidors.
8. Revisar i millorar les connexions de telefonia mòbil: hi ha falls continuats al repetidor del Mercat.
9. Millora de la il·luminació i del manteniment dels aparcaments al voltant del poble.
10. Reducció de la velocitat dins el poble amb avisos lluminosos o sobre el paviment. Estudiar altres fórmules.
11. Arreglar (ampliar) l’accés a la carretera dels vehicles que surten del camí de sa Cala i del camí de sa Talaiassa.
12. Buscar un espai per habilitar la consulta d’atenció primària sense necessitat de nova construcció.
13. Revisar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics.
14. Soterrament de totes les esteses elèctriques i telefòniques dins el poble i el tram del poble al Far.

Espai rural:
1. Preguntar en quin moment està el catàleg de camins que va encarregar el Consell fa un any.
2. Millorar la neteja de l’entorn rural i fer bé el manteniment de cunetes i camins cada 6 mesos, vigilant d’arreglar els camins de manera que no caiguin les parets de pedra.
3. Millores de tres trams de camins: del camí Vell, el tram entre els cellers Terramoll i el tros asfaltat que arriba fins al poble; del camí Vell des Monestir, ampliar l’estretament del tram final; del camí des Ram de dalt, plantejar arreglar-lo com a via d’emergències.
4. Habilitar un carril/via verda per a bicicletes i vianants entre Maryland i el poble de la Mola.
5. Restaurar la casa de la finca de ca Ses Ferreres, com espai multifuncional i seu d’un observatori astronòmic.
6. Posar un WC al Molí Vell, per evitar que els terrenys adjacents siguin el lloc on anar, i netejar la paperera més sovint.
7. Habilitar un punt de recàrrega de camions d’aigua potable.
8. Revisar i, si escau incrementar, els dipòsits d’aigua per a emergències forestals.
9. Arreglar i mantenir en bones condicions la rampa varador des Copinar.
10. Mesures per evitar la proliferació de processionària, amb especial atenció al bosc de les escoles.

Reunions i seguiment:
Establir reunions cada tres mesos entre l’Associació de Vesins i els tècnics i consellers responsables de cada tema, per anar fent un seguiment conjunt de tots els punts. Sempre demanant que es respecti la voluntat dels vesins de la Mola en les qüestions que els afecten.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES