TOP
Cartell de les jornades de reflexió sobre el feminisme.

Les Aules Feministes de les Pitiüses, un nou espai per reflexionar sobre la igualtat

Les Aules Feministes d’Eivissa i Formentera neixen amb l’objectiu de ser un espai de reflexió i aprenentatge al voltant del paper de la dona i la igualtat tant en l’àmbit social, com econòmic i cultural. Sota el títol “#Els drets humans de les dones més que mai#”, aquesta iniciativa de l’Institut Balear de la Dona tendrà lloc del 17 al 19 de setembre i comptarà amb la participació d’onze dones representants de diversos àmbits del feminisme o que destaquen pel seu activisme tant en l’àmbit social com acadèmic.
Les jornades, amb les quals també col·labora el Consell de Formentera, es desenvoluparan a Can Ventosa d’Eivissa, sense públic però amb difusió telemàtica, i a l’Hotel Insotel Formentera Playa, on la difusió també es farà de manera telemàtica, però a més hi haurà públic assistent.

Reprendre el projecte de vida després de la violència
Divendres de tarda la presidenta d’Ibdona, Maria Durán, acompanyada de la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, oferirà la conferència “La restitució del projecte de vida a les víctimes de violència masclista” a Formentera. Les persones interessades a assistir han de posar-se en contacte amb la tècnica d’Igualtat del Consell, Azucena Carrasco, telefonant al 971321271. També es poden seguir totes les jornades en directe a través de la pàgina de Facebook d’Ib-Dona i del seu canal de YouTube.

La igualtat encara no s’ha aconseguit
A més, també es vol posar el focus en el fet que la igualtat entre dones i homes encara no s’ha assolit i que la plena garantia dels drets humans de les dones arreu del món és una assignatura pendent, després de tres-cents anys d’història del feminisme.
Precisament, la imatge de les jornades fa referència a dos fets històrics que es consideren part de la gènesi del moviment feminista actual. D’una banda, s’hi pot veure una imatge d’Olympe de Gouges, que en plena Revolució Francesa, l’any 1791, va escriure la primera Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana. De l’altra, hi surt Mary Wollstonecraft, que un any més tard va escriure la Vindicació dels drets de la dona.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES