TOP
Il·lustració de Paula Tikas de l’església del Pilar pel cartell de festes de la Mola 2022.

Les festes del Pilar: tradició, cultura, esports i ganes d’acabar la temporada

Formentera afronta la recta final de la temporada turística amb les celebracions patronals que tradicionalment en marquen l’acabament, les festes del Pilar de la Mola. L’entitat que organitza l’esdeveniment, la Comissió de Festes de la Mola, ja ha donat a conèixer el cartell d’enguany, que compta amb disseny de la resident Paula Tikas, qui també signa la il·lustració de l’església del Pilar que protagonitza la imatge.
El programa s’inicia el divendres 7 d’octubre amb la presentació del llibre ‘Evocacions. Dies feliços a la Mola’, de Neus Riera Balanzat. L’acte serà presentat per Sònia Cardona a la Casa del Poble (CDP) a les 20 hores.
L’endemà, dissabte 8, a les 18 h, a la sala polivalent de la CDP, l’Associació Astronòmica de Formentera oferirà la xerrada titulada ‘Terraplanisme? Un debat rodó’, un acte on membres d’aquesta entitat intentaran posar un contrapunt amb arguments científics a les teories terraplanistes.
Posteriorment, el mateix dissabte a les 21 h, es portarà a terme la cantada pagesa al pati de la CDP, organitzada per l’Associació de Majors del Pilar. A l’espera que s’hi puguin sumar més veus, de moment ja hi ha confirmada l’assistència de Francisca d’en Jaumet Jaume, Maria d’en Simon, Pep de n’Andreu, Esperança d’en Jaume Rafel, Vicent des Ferreret, Paquita d’en Jaume d’en Porressines i no es descarta algun cantador o cantadora més provinent d’Eivissa.
L’endemà, diumenge 9 el Club de Caçadors Federat de la Mola organitza a can Lluc una tirada al plat modalitat ‘compak sporting’, de 9 a 14 h..
A més, el 10 d’octubre Disfruta Formentera farà una caminada sota la lluna plena, amb sortida a les 22 h de la plaça de l’Església del Pilar, per a més informació podeu consultar el seu compte d’Instagram.
El dia següent, l’11 d’octubre, de 18 a 21 h, hi haurà activitats infantils amb un taller d’iniciació a la percussió i castells inflables. A la nit, de les 22 h fins a les 4 h, serà el torn de les actuacions musicals de Jam Factory, Billy Flamingos i dj Clint.
En el dia del Pilar, 12 d’octubre, que enguany cau en dimecres i és festiu a tot l’Estat, la jornada comença amb la cursa del camí de Sa Pujada, apta per a totes les categories i amb sortida des des Caló. El punt de trobada serà en aquesta localitat pesquera i les inscripcions es poden fer a elitechip.net.
A les 11 h, s’oficiarà la missa i posterior processó en honor a la Mare de Déu del Pilar, que anirà seguida de ball pagès de les colles es Xacoters i es Pastorells. També a les 11 h es podrà veure al saló parroquial l’exposició de dibuixos de l’alumnat del CEIP El Pilar. Ja a la tarda, la Banda Municipal de Música de Formentera oferirà una actuació al pati de la CDP, a les 18.30 h.
Els actes s’estendran fins a inicis de novembre, amb el campionat internacional de petanca (Piratabus, 15 i 16 d’octubre), la carrera BTT la Mola del 23 d’octubre que organitza el GE Espalmador, i dos sessions de jocs de taula a la CDP, els dissabtes 5 i 12 de novembre, de 18 a 19 h.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES