TOP
Simulació de la futura estació marítima de Formentera al port de Vila.

L’estació marítima de Formentera al port de Vila, ajornada fins al 2027

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha decidit retardar com a mínim fins al 2027 la licitació de la futura estació del trànsit marítim entre Formentera i Eivissa.

Així ho ha manifestat aquest dilluns el director de l’ens portuari, Toni Ginard, després d’una reunió al Consell d’Eivissa, i en la qual, a més del president insular, Vicent Marí, també han estat presents el president de APB, Javier Sanz, l’alcalde de la capital, Rafael Triguero, el delegat de APB a l’illa, Ignacio Revilla, i la responsable de Govern Corporatiu de APB, Laura Molano.

Ginard ha assenyalat que per als pròxims anys es “prioritzen” altres projectes com la millora de l’Avinguda Santa Eulària, la descarbonització de les instal·lacions portuàries i el passeig Ibosim.

En aquest sentit, en els pròxims anys, l’ens portuari té previst invertir prop de 180 milions d’euros al port de Vila, dels quals 80 milions són inversions de fons propis de l’Autoritat Portuària.

En inversió privada, figuren els 30 milions que hauran de destinar-se a la construcció de l’aparcament soterrat, projectat des de la passada legislatura, amb capacitat per a 700 vehicles.

Una volta executat aquest aparcament, es podrà escometre el trasllat de la Confraria de Pescadors i la nova estació marítima de Formentera, en principi prevista per a l’any vinent.

Actualment l’Estació Marítima de Formentera es troba al moll de Ponent (en groc). Està previst traslladar-la al moll de pescadors (en blau). APB

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES