TOP
La temperatura mitjana ha arribat als 27,6 °C.

L’estiu més càlid a Formentera

Segons destaca l’Agència Estatal de Meteorologia de Balears (Aemet), l’estiu d’aquest 2022, que s’acaba aquest divendres, ha estat l’estiu més càlid registrat a Formentera amb 27,6 °C de mitjana, el valor mitjà més alt des de 1980, any en què es va iniciar el mesurament de temperatures.

En termes d’anomalies, a la nostra illa el mes més càlid va ser el juny amb una temperatura mitjana de 25,5 °C i una anomalia de 2,5 °C, seguit de l’agost amb 29 °C i anomalia de 2,4 °C, i juliol amb 28,1 °C i una anomalia de 2,1 °C.
Així mateix, la primera quinzena de setembre ha estat extremadament càlida amb una mitjana de 28,9 °C a Formentera i una anomalia de 4,1 °C.

Durant l’estiu, hi ha hagut dues onades de calor: del 14 al 18 de juliol, i del 13 al 15 d’agost, quan el normal era que es registrés una onada de calor cada vuit anys.
El dia més càlid va ser durant l’onada de calor d’agost, quan es van assolir 44,5 °C a la nostra illa, la temperatura més alta registrada a les Illes Balears juntament amb la de Montuïri, a Mallorca, el dia 13, jornada en què també es va registrar la temperatura mínima més alta a la nostra illa, amb 27,8 °C.

A més, totes les nits de la primera quinzena de setembre han set tropicals, és a dir; nits amb una temperatura mínima igual o superior als 20 °C, quan el normal són 14 nits en tot el mes. També s’han registrat dues nits tòrrides, amb una temperatura mínima igual o superior als 25 °C, quan abans no se’n solia donar cap en el mes de setembre.

Compartir

PROGRAMES