TOP
Fotografia dels premiats. Restaurant Sol

Lliurats els III premis gastronòmics de Formentera

Aquest matí l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera (AGIF) ha lliurat els premis de la Tercera Edició corresponent a l’any 2022 per al sector gastronòmic de Formentera, en les categories de millor Xef, millor restaurant, producte local sostenible i el premi a la tradició familiar.

El premi a millor xef ha estat per a Antonio D’Angelo, cuiner de Molo 47, ja que per a la institució gastronòmica aquest cuiner desenvolupa una cuina fusió basada en la gastronomia italiana i japonesa, unint-la amb receptes de la cuina espanyola, xilena o mexicana. Aquest cuiner va arribar a Formentera després d’haver treballat durant quinze anys al Nobu i s’ha convertit en un professional que ofereix una cuina de qualitat. El premi l’ha recollit en el seu nom Antonio Morra, encarregat del restaurant Molo 47.

El guardó a la millor cuina ha recaigut enguany en el Restaurant Sol de cala Saona, per demostrar segons l’acadèmia que un local a peu de platja pot oferir una gastronomia de qualitat basada en la cuina tradicional Mediterrània. Plats basats en la frescor del producte i en els sabors de l’illa amb una impressionant posta de sol. El premi ha estat recollit per Joan Costa.

Cellers Terramoll ha estat premiat, apunten des de l’Acadèmia de Gastronomia, pel seu treball i obstinació, des de 2000, a aconseguir elaborar un producte pioner en el mercat, un vi íntegrament formenterer, en el qual es conjuguen tradició i modernitat. Han treballat en la recuperació de vinyes autòctones, com la Monastrell i la Malvesia, aportant nous enfocaments amb varietats foranes com el Cabernet Sauvignon, Syrah, Viognier i Merlot. El guardó ha estat lliurat a Arantxa Moll.

Finalment, el premi a la tradició familiar, assenyalen des de l’AGIF, ha estat per al restaurant Tanga, un local que duu 45 anys obert a la platja de Llevant oferint cuina local i Mediterrània. Dues generacions preocupades en què els seus clients gaudeixin d’un dels paradisos gastronòmics de l’illa. El premi l’ha recollit Rafael Tur.

Formentera protagonista
El president de l’Acadèmia gastronòmica, Pedro Matutes, ha agraït als premiats l’esforç que realitzen per fer la cuina de qualitat i produir els increïbles productes locals amb els quals compta l’illa. Un peix, acabat de capturar, elaborat amb els productes de l’horta, amb oli verga produït a l’illa i gaudit en qualsevol restaurant de Formentera, amb un vi de la terra, és una experiència única “aquest és el nostre fet diferenciador i de qualitat. Aquest és el nostre gran avantatge. Ha arribat el moment de fer valdre la nostra cuina com a patrimoni, com a cultura, com a sabor autèntic de què és aquesta illa, més enllà de parlar de la restauració com a mera oferta complementària. La gastronomia és protagonista a Formentera”, ha explicat Matutes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES