TOP
Llorenç Córdoba, candidat de Sa Unió al Consell i al Parlament.

Llorenç Córdoba veu complicat pactar: “Hem de guanyar per majoria absoluta”

El candidat de Sa Unió de Formentera a la presidència del Consell i a l’escó de la nostra illa al Parlament, Llorenç Córdoba, ha explicat que les dos formacions que constitueixen aquesta coalició, Partit Popular i Compromís amb Formentera, han vist en la seva figura la possibilitat “d’unificar la representació [formenterera] en una sola persona”. Córdoba, que reedita la candidatura a presidir la institució insular, ha exposat que la seva és l’opció per superar la situació de la present legislatura, en què el Consell ha comptat amb dos presidentes i en el Parlament hi ha hagut tres diputats diferents per Formentera.

El candidat, que encapçala la llista de Sa Unió com a ciutadà independent, ha indicat que pels comicis del pròxim 28 de maig es presenta un escenari procliu a generar un canvi de colors a la seu del Consell. Tot i això, afirma que si es vol gestar aquest canvi, Sa Unió haurà d’obtenir majoria absoluta, és a dir, passar dels seus sis consellers actuals a nou, en un Ple que compta amb 17 cadires.
En aquest sentit, Córdoba no ha descartat la possibilitat de pactar un Govern insular tant amb GxF com amb PSOE. No obstant això, ha exposat, d’una banda, que la candidata de GxF, Alejandra Ferrer, ja ha afirmat recentment en una entrevista a Ràdio Illa que descartava un hipotètic acord amb la coalició opositora. D’altra banda, Córdoba ha recordat que durant les negociacions de 2019 per acordar un equip de Govern al Consell, el PSOE rebutjà un pacte amb Sa Unió per formar un Govern insular que estigués íntegrament presidit per Ana Juan. Segons el també portaveu de l’oposició, aquesta negativa hauria estat imposada des de l’aparell socialista autonòmic.
En canvi, el candidat de la coalició sí que ha descartat pactar amb Vox: “No en tenc gens de ganes, faria tot el possible per no pactar. No, no estic mica d’acord ni en les ideologies que tenen, ni en la forma que tenen de presentar-se a Formentera”.
Així mateix, el líder de Sa Unió s’ha preguntat si després dels governs insulars de les darreres legislatures estam “millor o pitjor” i ha assenyalat que ara “la gent té menys possibilitats i llibertats”. En aquesta línia, ha exemplificat que la regulació a l’estany des Peix ha deixat “a la meitat” de les persones que hi amarraven les seves embarcacions sense possibilitat de gaudir de la mar. Córdoba, que afirma que Sa Unió recolza la regulació, ha afegit que manquen alternatives per poder donar sortida a la mar als aficionats a la navegació que han quedat exclosos de les assignacions de places en aquesta llacuna natural.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES