TOP
Alejandra Ferrer avui a Ràdio Illa.

Alejandra Ferrer: “Ens hauria de fer vergonya que a Formentera una família no arribi a final de mes”

Alejandra Ferrer, candidata de Gent per Formentera a les eleccions al Consell Insular del 28 de maig, exposa a Ràdio Illa les claus de la legislatura que ara acaba i els reptes de futur que planteja per guanyar els pròxims comicis. Sobre la governabilitat del Consell, ha avançat que no pactarà amb la dreta i que no descarta repetir la fórmula de presidència repartida amb el PSOE. Tot i això, la candidata admet que la presidència compartida no li ha permès impulsar algunes actuacions, ja que durant bona part dels 28 mesos que ostentà el lideratge del Govern, l’illa es va veure sumida en la crisi de la covid.

Ferrer apunta com a claus pel futur de Formentera la preservació mediambiental i social de l’illa i, en aquest sentit, declara que cal fer autocrítica per aconseguir un escenari diferent del que es va manifestar durant els primers mesos de l’onada covid. En aquell període, recorda la cap de llista de GxF, centenars de persones hagueren de recórrer a les ajudes per poder satisfer les seves necessitats bàsiques. En aquest capítol, indica que cal trobar noves fórmules i ser creatius per fomentar la desestacionalització i la millora dels salaris dels treballadors, així com frenar els costos de béns bàsics com la cistella de la compra o el lloguer d’habitatge.

Relacions amb el PSOE
Sobre les relacions amb els socis socialistes, Ferrer ha sostingut que els dos partits han d’aprendre a governar conjuntament sense prendre’s les paraules de l’altre com un atac. Segons la candidata, acceptar aquestes diferències forma part de la raó de ser de la democràcia. A més, en el seu parer, ciutadania i partits han d’entendre que amb una coalició de govern cal assumir que no es podrà complir el 100% del programa electoral, cosa que, segons Ferrer, no significa que les formacions desisteixin dels seus objectius finals.
Sobre la legislatura que acabarà aquesta primavera, destaca que, malgrat les dificultats derivades de la pandèmia, el Govern insular ha pogut fer realitat el projecte de limitació d’entrada de vehicles Formentera.eco, en marxa des de l’estiu de 2019. A més, l’expresidenta insular ha subratllat la capacitat de comunicació amb la ciutadania així com la defensa dels interessos específics de l’illa, uns factors que s’aguditzaren durant els mesos durs de l’alerta sanitària. D’altra banda, assenyala, com a aspectes negatius d’aquesta legislatura, que no s’hagin pogut finalitzar les concessions de transport públic i residus, l’adjudicació dels lots de platja o la regulació de l’estany des Peix.

 

Compartir

Comentaris (2)

  • Pep

    Després de llegir el colpidor titular, la meva pregunta és qui es te que sentir avergonyit? el que vol treballar en B per seguir aprofitant les ajudes socials i no contribuir, l’empresari que fa dos mesos te varis cartells penjats al seu negocia anunciant que busca personal i no es presenta ningu i qui es presenta diu que prefereix seguir cobrant la prestació, els ciutatans que paguen els seus impostos que en part haurien de servir per paliar aquesta situació o els polítics que pot ser no són capaços de gestionar la situació o es veuen desbordats? Pot ser, tal vegada, per ventura si es destinassien més recursos a ajudar l’empresari de Formentera i disminuir-li les traves igual algún s’ho repensava abans de traspassar el seu negoci al nou tot poderós empresariat forani que de la mà del sushi no sols s’està carregant la nostra gastronomia sinó que porta els seus propis treballadors, disminuint les possibilitats dels treballadors de Formentera a la vegada que també tensiona més el problema de la vivenda. Per cert que per molt que es vulgui carregar la responsabilitat de l’administració en el tema de l’habitatge sobre els propietaris particulars, ni encara que obliguin a regalar els lloguers, si hi ha deu mil ciutatans que necessietn vivenda i només en tenim vuit mil doncs en seguiran faltant dos mil. Aquesta resta els meus fills la saben fer (10000-8000=2000 no 10000-8000=0)
    Bé, entenc que aixó és un discurs reaccionari i que no quadra en el bonisme instaurat i n’accepto les consequencies. A més he escoltat que hi ha en el partit una etapa que és passat i ara es una etape de present i futur. Jo, malgrat que fins el present he tingut que passejar pels jutjats amb les sigles del partit a l’esquena, no puc defugir que vaig formar part del passat al 2007 (els origens de tot plegat) i em sento particep del passat. Com no tenc xerxes socials on despedir-me dels companys del passat, present i futur ni ens vorem a les assemblees doncs aprofito aquí per despedirme ja com a exmilitant i simple simpatitzant. Sandra, ets una persona amb una capacitat de feina inquestionable i et desitjo el millor del present i futur polític. Anims Formentera.

  • Pedro Galli

    Totalmente de acuerdo. Espero aún un gobierno que cambie ésto. Viniendo de una representante del gobierno, no entiendo qué pretende que yo piense …
    Pero el consell tiene 6 millones de euros guardados por si hay algún desastre … Ese es el dinero que empobreció a la gente !

Deixa una resposta

PROGRAMES