TOP
A l’operatiu de localització hi han intervingut agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. 7bts/Arxiu

Localitzats dos nous grups amb 28 migrants a Formentera

Aquest matí a primera hora s’ha detectat l’arribada de dos nous grups de migrants a Formentera.

D’una banda, i segons ha informat la Delegació del Govern, a les 07 h, la Guàrdia Civil ha localitzat un grup de 14 persones d’origen magribí, tots homes i en aparent bon estat de salut, a l’alçada del far de la Mola. En la intervenció hi ha pres part també la Policia Local.

D’altra banda, efectius tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Local han detectat a les 07.15 h a un segon grup de 14 homes més, d’origen magribí i en aparent bon estat de salut a la platja de Migjorn.

Des d’inicis d’any, han arribat en barca a la nostra illa o a les seves aigües territorials 128 persones de vuit grups procedents del continent africà, gairebé tots sortits de ports algerians.

Protocol
El protocol habitual que aplica la Guàrdia Civil en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES