TOP
La mascareta és una barrera física per la transmissió del coronavirus. Freepik

L’ús de la mascareta és obligatori però les multes començaran a partir del 20 de juliol

Aquest migdia s’ha publicat al BOIB la resolució que estableix l’ús obligatori de la mascareta per als majors de sis anys, amb una sanció prevista a partir de 100 euros per a qui incompleixi aquesta mesura. Tot i això, les multes no començaran a interposar-se fins al pròxim dilluns, 20 de juliol. El text també indica que cal portar la mascareta ben posada, és a dir, que ha de cobrir des del nas fins a la barbeta.
Un altre dels punts aprovats en la resolució limita el nombre de persones que poden participar en reunions familiars i socials. Seran de 30 persones en zones interiors i 70 en espais a l’aire lliure.

Quan no cal portar mascareta?
Ara bé, l’ús de mascareta contempla nombroses excepcions. No és obligatori en situacions de consum d’aliments i begudes. Així mateix, tampoc no és obligatori usar-la en els espais de la natura o a l’aire lliure fora dels nuclis de població; a les platges i als passeigs marítims, i a les piscines, sempre que l’afluència de persones en aquests espais permeti el manteniment de la distància interpersonal d’1,5 metres.
Tampoc no és obligatori l’ús de mascareta en els centres de treball, tant si són de titularitat pública com privada, si es pot garantir la distància interpersonal entre els treballadors.
S’exceptua també l’obligatorietat de l’ús de la mascareta durant la pràctica d’activitat esportiva o l’ús d’instruments musicals de vent. I també queden fora de l’obligació de portar mascareta els
menors de setze anys mentre participin en les activitats habituals amb el seu grup de convivència estable en les activitats de lleure infantil i juvenil.
A més, es permet no utilitzar la mascareta mentre s’estigui realitzant alguna activitat incompatible, com per exemple fumar, si bé la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez, ha desaconsellat el consum de tabac.

Compartir

PROGRAMES