TOP
Dispositiu de vigilància del fondeig sobre posidònia del 2021. Foto: CAIB

Madrid es desentén de la posidònia

La Conselleria balear de Medi Ambient ha reclamat a l’Estat que incorpori els nou agents mediambientals que va anunciar, a través d’una carta, que començarien a fer feina al juliol a diverses zones del litoral de l’arxipèlag. L’objectiu, segons la Direcció General de Biodiversitat, Boscos i Desertificació és “garantir el respecte a la normativa de conservació de la biodiversitat”.

Incompliments també amb les barques de control
A més, des del Ministeri per a la Transició Ecològica i del Repte Demogràfic, s’havia anunciat també la incorporació de tres embarcacions abans de la tardor per fer vigilància del medi marí. Cal recordar que la Conselleria té una cinquantena d’embarcacions dedicades a l’operatiu de control del litoral: 15 del Servei de vigilància de posidònia, 22 del Servei de neteja del litoral, 7 del control de camps de boies ecològiques, 4 d’Espais Naturals i 2 més pels Agents de Medi Ambient.

Competències estatals
El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha recordat que les competències en matèria d’espais marins, costes i litoral són estatals, tot i que la Conselleria destina “tots els recursos que té a l’abast per vigilar, sobretot, els espais protegits, la pressió que pateix la mar balear, especialment durant l’estiu, mereix que l’Estat hi destini els recursos necessaris”, ha afegit Mas.

Gestió integrada de la vigilància
Des de la Conselleria s’urgeix doncs al Ministeri a incorporar les nou persones i tres embarcacions per poder així començar a treballar tan aviat com sigui possible de manera conjunta i coordinada amb l’operatiu del Govern a l’arxipèlag.
L’objectiu és aconseguir una gestió integrada de la vigilància, per poder ampliar les funcions que es van fent fins ara: control i informació sobre les afectacions ambientals de la navegació a les praderies de posidònia i altres fanerògames, rescat de fauna marina com tortugues o cetacis, seguiment de la nidificació d’aus i altres afectacions mediambientals a l’entorn marí.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES