Marina Mayans, farmacèutica: «Hem venut tantes mascaretes en 20 dies com en tot un any»

Marina Mayans, farmacèutica de la Farmàcia de Sant Ferran, explica a Ràdio Illa que el seu establiment ha esgotat les existències de mascaretes. Mayans indica que des de mitjans de gener ha notat un increment destacable de la venda de mascaretes, coincidint amb l’eclosió de la crisi del coronavirus, una malaltia per la qual l’Organització Mundial de la Salut ha declarat l’emergència internacional. La farmacèutica ha assenyalat que les persones que viatgen i han de visitar aeroports internacionals són els més interessats a adquirir les mascaretes. Escolta l’entrevista completa aquí:

Mayans, qui ha explicat que a la Farmàcia de Sant Ferran s’han venut mascaretes «per centenars» i que en 20 dies «s’han dispensat tantes com en un any», ha indicat que les que ofereix en el seu establiment són del tipus FFP1, que compten amb una protecció menor que les FFP2 (que s’empren en la indústria metal·lúrgica) i que són les que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Tot i això, Mayans ha descartat aprovisionar-se de mascaretes FFP2 perquè al nostre país no s’ha registrat cap cas.
A la Farmàcia de Sant Francesc també s’ha detectat un increment important de la demanda de mascaretes, però sense que se n’hagin acabat les existències. En canvi, aquest augment de la demanda de mascaretes no s’ha registrat a les altres dos farmàcies de l’illa, segons han informat tant l’establiment des Caló com el des Pujols.

Resta del país
En canvi, a les farmàcies de Palma i altres capitals espanyoles ha set més comuna que fossin els residents de nacionalitat xinesa els qui hagin adquirit aquest producte per enviar-lo al seu país d’origen, on s’han esgotat les existències.
De fet, segons dades de la Societat Cooperativa Farmacèutica Cofares, les vendes de mascaretes han pujat un 330% entre els dies 22 i 24 de gener.
Com que no existeix cap cas de contagi al nostre país les autoritats sanitàries no han recomanat l’ús de mascaretes. Per tant s’imposen les recomanacions ordinàries, és a dir, mantenir una bona higiene, rentar-se amb sabó les mans de forma regular i si hem de tossir o fer un uís, ens hem de tapar la boca amb el colze.

About Author

Comments are closed.

background