TOP
Els tres formenterers que han participat en el Mundial: Matias Conill, Àlex Figueiras i Mateo Jiménez.

Mateo Jiménez, primer espanyol en el Mundial de windsurf d’Itàlia

Seguint l’estela del cèlebre Mabre Team, una nova fornada de regatistes de Formentera ha començat a destacar en una de les cites més assenyalades del surf de vela internacional en categories de formació. En el Mundial de la classe Techno 293 que s’ha celebrat al llac de Garda, al nord d’Itàlia, Mateo Jiménez ha quedat 12è a la general de la categoria sub 15. D’aquesta manera, en el seu debut en un Mundial el formenterer ha aconseguit ser el millor espanyol classificat, arrodonint una temporada en què ha aixecat el Campionat d’Espanya i la Copa d’Espanya.
L’altre formenterer en competició, Matias Conill, ha aconseguit la 32a plaça, sent el quart espanyol a la general. El Mundial, que constava de 15 proves que s’han celebrat de dilluns a dissabte, se l’ha emportat l’israelià Itamar Levi, qui ha set el millor en unes jornades marcades per les baixes temperatures, entre els 6 i els 8 graus, i els vents intensos, entre 16 i 22 nusos.
El tercer formenterer a la prova ha set Àlex Figueiras, director de l’Escola de Vela de l’illa, que també ha recollit èxits en la cita internacional, en aquest cas com a entrenador de la selecció espanyola de la categoria sub-17. Qui fou integrant del Mabre Team ha aconseguit dos resultats molt destacables per als seus pupils, la tercera plaça de Bárbara Winau i la vuitena de Nicolás Madero.

El fred: “Se’ls adormen els peus i perden la sensibilitat a les mans”
Figueiras ha subratllat les dures condicions de navegació: “Com que el llac està envoltat de muntanyes de 2.000 metres el sol no hi arriba fins passades les 11 h del matí i les proves comencen a les 8.30 h, amb la qual cosa els regatistes se’ls adormen els peus i perden la sensibilitat a les mans per mor del fred”. “Inclús jo”, afegeix el preparador, “que estava a la barca, havia d’anar amb dos barrets, dos calcetins i tota mena de roba d’abric”.

Els raigs del sol no arriben a les aigües del llac de Garda en una de les regates del dijous al matí.

Sobre la participació dels formenterers, Figueiras ha indicat que “Mateo Jiménez hagués pogut quedar entre els cinc primers, té nivell i condicions. Ha set una llàstima, però li ha faltat un poc més d’experiència per regatejar bé i estar allà al davant”. Sobre Conill, l’entrenador ha assenyalat que “és un any menor i per a ell, només estar al Mundial ja ha set una bona recompensa per la fantàstica temporada que ha fet”. I ha resumit el difícil camí que han hagut de completar els dos formenterers per arribar a competir en el Mundial que ha tengut lloc en el llac més gran d’Itàlia: “Per venir aquí has de guanyar les autonòmiques, classificar-te per a l’equip balear, anar a les [competicions] nacionals i finalment classificar-te per a l’equip espanyol”.
Així mateix, el tècnic ha recalcat que la participació al Mundial ha set “una magnífica experiència per seguir millorant i creixent en aquest esport, i també per formar-los com a persones, perquè surten del país, coneixen altres llocs i altres cultures”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES