TOP
Artal Mayans.

Mayans: “És dur, si aguant és per respecte cap als tècnics, companys i poble de Formentera”

Artal Mayans és el titular de Turisme i Habitatge i únic conseller de Sa Unió que no ha presentat la dimissió de les seves responsabilitats en el Govern insular. Mayans ha explicat a Ràdio Illa que secunda “totalment” els seus companys de la coalició, però continua en el càrrec perquè “ara en temporada turística” s’han de prendre “decisions diàries” i la seva renúncia podria tenir “conseqüències més greus que en altres àrees”. En aquest sentit, ha apuntat diverses tasques que l’àrea està portant a terme actualment, com els tràmits per autoritzar la realització d’enquestes de satisfacció turística al port, la contractació d’impactes de promoció turística en mitjans de comunicació o la commemoració del Dia Internacional del Ioga. A més, ha argumentat que no li “pareixia correcte” abandonar el càrrec just quan s’incorporen a Turisme dos noves treballadores amb la finalitat d’impulsar el projecte Infoturist Formentera. Mayans ha admès que aquestes tasques es poden “fer sense conseller, però la responsabilitat no es pot deixar en els tècnics”.

El conseller, conscient que a partir de demà serà, juntament amb el president, Llorenç Córdoba, l’únic membre del Ple amb responsabilitats executives, ha afirmat que pot “aguantar uns dies més, però això és inassumible” i ha afegit: “Em sent sol,
moralment no estic animat. És dur, si aguant és per respecte cap als tècnics, companys i poble de Formentera”.
Així mateix, ha indicat que pels seus “principis, tenia clar que si dimitia havia de renunciar a l’acta de conseller”, però després de la reunió amb els membres de la llista electoral de Sa Unió que va tenir lloc el passat dilluns, va saber que si renunciava del seu seient al Ple, ningú li agafaria el relleu: “Els vuit que van darrere no volen entrar en aquesta situació”.
Finalment, ha manifestat que “el més adequat” per resoldre l’actual crisi de governabilitat del Consell és que “presenti la dimissió el president” o que l’oposició doni “suport a una moció de censura” de Sa Unió que, recordam, necessita de nou dels disset vots del Ple insular.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES