TOP
Melcior, Gaspar i Baltasar Davant l’església de Sant Francesc el Nadal del 2018. Foto: CIF

Melcior llegirà el pregó de Reis a Ràdio Illa

La lectura del tradicional pregó dels Reis Mags d’Orient es farà enguany a través de Ràdio Illa, demà dimarts 5 de gener, devers les 10.30 h en directe i a les 18.30 h en la reemissió. En aplicació de les normatives sanitàries per prevenir les aglomeracions, l’Associació de Reis Mags, en coordinació amb el Consell de Formentera, ha escollit aquesta fórmula per fer arribar el pregó a la ciutadania illenca, en comptes de l’habitual lectura des de la balconada del Consell. Segons ha pogut saber Ràdio Illa, el pregó d’enguany serà “senzill i dinàmic” i no estarà exempt d’alguna sorpresa.
Fins als estudis de Ràdio Illa aniran els patges de l’Associació de Reis Mags, que facilitaran la connexió amb el rei Melcior, que en representació de Gaspar i Baltasar, llegirà el pregó poques hores abans de la seva arribada a terres formentereres, prevista per demà a primera hora de la tarda.
Enguany la cavalcada consistirà en un recorregut a través de tots els pobles de l’illa però sense aturades, amb la finalitat d’assegurar el manteniment de les normes vigents d’higiene i seguretat. Així mateix, per respectar aquestes mesures, enguany la cavalcada no distribuirà caramels ni els Reis faran la tradicional entrega de regals a ca ses Monges.

Recorregut de la cavalcada i horaris
La cavalcada començarà el seu recorregut al far de la Mola a les 16.00 h i continuarà a través de la PM-820 passant per tots els pobles de l’illa. El primer nucli a visitar serà el Pilar, per l’avinguda de la Mola, a les 16.15 h. Tot seguit es passarà per davant des Caló de Sant Agustí al voltant de les 16.30 h fins a arribar a Sant Ferran, on els residents podran saludar els Reis pel carrer de Joan Castelló Guasch, cap a les 16.45 h. Seguidament, es reprendrà el recorregut per la circumval·lació del carrer de la Universitat en direcció as Pujols, on es passarà per la circumval·lació del poble, carrer de Barcelona, cap a les 17.00 h. Des d’allí, es continuarà per la PM 820-2 fins a arribar a la Savina, on ses majestats passaran per l’avinguda de la Mediterrània, continuaran pel passeig de la Marina i el carrer de s’Almadrava i partiran de nou per l’avinguda de la Mediterrània vora les 17.15 h. El recorregut continuarà en direcció a Sant Francesc, on entraran al poble a través del carrer del Pla del Rei, cap a les 17.30 h aproximadament, per després continuar per la carretera des Cap fins a les pistes municipals, on se’ls espera a les 17.45 h. Finalment, la cavalcada tornarà a Sant Francesc pel carrer de sa Tanca Vella, on està previst acabar el recorregut de la visita cap a les 18.00 h.

Només menors i els mínims acompanyants
A causa de la situació epidemiològica, des del Consell es demana que es limiti la sortida per saludar als Reis als menors acompanyats únicament pels seus progenitors o tutors. És a dir; als grups de familiars estables, i es recomana que enguany les persones vulnerables i els adults sense menors a càrrec no s’apropin als punts de pas per evitar aglomeracions i per facilitar que siguin els petits els qui gaudeixin de la visita dels Reis amb total seguretat.
A Sant Francesc i Sant Ferran, punts on es preveu més assistència, s’intensificarà la presència de personal del Consell per controlar el nombre màxim d’assistents i vetllar perquè les persones es reuneixin per nuclis familiars i que els grups de convivents se separin entre si més de dos metres i mantinguin les mascaretes posades en tot moment.

Compartir

PROGRAMES