TOP
Jacques Leon Laurent, fill adoptiu de Formentera.

Pioner del ‘windsurf’ a Formentera: “A l’illa es pot practicar tot l’any, aprofitau al màxim!”

Avui al De Far a Far, ens acompanya Jacques Leon Laurent, cofundador i president del Club Surf Formentera.
Nascut a Bèlgica, arribà als anys seixanta a Formentera, des del Congo, on treballava en una explotació minera.

Recorda l’illa tal com era a la seva arribada: “Durant el mes de juliol a la platja des Pujols hi havia 20 persones, hi havia dues excursions setmanals amb turistes britànics que venien d’Eivissa”
Descriu com era la pràctica de l’esport des dels seus inicis: “A Formentera no hi havia opcions de comprar material, els turistes portaven taules noves fabricades a Mallorca i nosaltres els hi compràvem de segona mà”.
Reflexiona sobre la visibilitat de l’esport formenterer en l’àmbit internacional: “Sempre n’hi ha d’especials, la publicitat va bé, però mai es pot perdre de vista als més joves, els que no saben tant”. Sobre la creació de l’Escola Municipal de Vela i la inauguració del Centre d’Esports Nàutics de Formentera, afirma: “És un luxe i una satisfacció veure-ho, amb l’ajut del Consell de Formentera”.

Jacques Leon Laurent, declarat fill adoptiu de Formentera el 2016, és promotor de la volta a l’illa en surf de vela junt amb els memorials Marià Castellò i Marc Mayans. Escolta l’entrevista completa de Ràdio Illa.

 

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES