TOP
Ovelles atacades avui. Martí Juan

Nou atac de cans, el quart en el que duem d’any

Aquesta tarda, pels volts de les 18 h, hi ha hagut un nou atac de cans a una finca des Brolls.
Segons Martí Juan, propietari del ramat, l’atac l’han fet dos cans de mida gran, color negre i probablement de raça perillosa, que han deixat un còmput de tres ovelles malferides, una d’elles amb la llana arrencada a causa de la intensitat de les escomeses patides.
Es tracta del segon atac que pateix aquesta explotació ramadera en els darrers tres mesos. En l’anterior, quatre ovelles varen resultar ferides i una més va morir a causa de les mossades dels cans agressors.

Tancat on s’ha esdevingut l’atac. Martí Juan

 

Atacs a bestiar i gallines
Amb l’atac d’avui, ja se n’acumulen quatre des de principi d’any. Al gener es van produir dos atacs a bestiar, amb el resultat d’un anyell i una ovella reproductora morts. També al gener, es produïa un atac a un galliner en el qual moriren 15 gallines. Així mateix, hi ha constància de dos intents més d’atacs a ramats que els ramaders van poder evitar.

Campanya del Consell
Cal recordar que arran dels atacs que s’han esdevingut els darrers temps, el Consell va posar en marxa una campanya per conscienciar els propietaris de cans de la importància que aquests no surtin de la seva propietat a soles per assegurar el benestar de les mascotes i el del ramat. Així i tot, sembla que aquesta problemàtica persisteix.

Compartir

PROGRAMES