TOP
Una barca de la migració amarrada al mollet des Caló el 2023. Arxiu/MCR

Nou migrants detinguts as Caló per arribada irregular

La matinada d’avui dimarts, devers les 3.30 h, un grup de nou persones migrants d’origen magribí en aparent bon estat de salut han estat detinguts as Caló de Sant Agustí per arribada irregular en territori espanyol. Segons ha informat la Delegació del Govern, que no ha informat de si ha quedat abandonada alguna embarcació en el litoral, hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil i de la Policia Local.
El darrer grup de la migració irregular interceptat a Formentera estava format per 25 persones i recalà el passat 6 de febrer a les proximitats de s’Espardell.
D’ençà que començà l’any, han arribat a Formentera o a les seves aigües territorials un total de 351 persones migrants de 22 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria.

Protocol
El protocol habitual que aplica la Guàrdia Civil en els casos d’arribades irregulars a Formentera o les seves aigües consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES