Festa a bord sense mascaretes en aigües des Cavall d’en Borràs

Persones sense mascareta i que no mantenen la distància de seguretat mentre ballen amb la música a tot volum a bord d’un veler abarloat amb un altre. Tot això va tenir lloc ahir al vespre i nit en aigües des Cavall d’en Borràs, a Formentera, en ple Parc Natural de ses Salines. La festa, que comptava amb un potent equip de so i beguda abundant, es podia sentir a molts metres de distància i ja es pot veure en un vídeo difós a les xarxes socials. Unes imatges que posen de manifest que si bé aquestes pràctiques estan vetades a terra ferma, a la mar gaudeixen d’impunitat.

Davant de les mesures per frenar l’expansió de la pandèmia com el tancament de les discoteques i la prohibició de ballar en establiments d’oci nocturn, alguns han optat per fer el mateix que farien en aquells indrets, però a la mar. D’aquesta manera ha proliferat a les aigües de Formentera la pràctica de llogar vaixell i equip de música per muntar festes a bord, uns esdeveniments en què sovint s’acaben afegint ocupants d’altres embarcacions.
Sobre la festa d’ahir as Cavall d’en Borràs, la Guàrdia Civil ha informat a Ràdio Illa que no li consta cap actuació dels agents de l’institut armat en aigües de Formentera i la conselleria balear de Medi Ambient ha comunicat que tampoc ha realitzat cap intervenció.

Possible doble infracció
A més de la presumpta infracció de les mesures obligatòries de prevenció de contagis, amb sancions previstes de 100 a 600.000 euros, aquesta festa vulneraria la normativa mediambiental aplicable en aigües de Formentera. Cal recordar que el Parlament balear aprovà el juliol de 2016 la Llei d’Avaluació Ambiental de Balears, en la qual es prohibeix la realització de «festes en vaixells» en totes les zones protegides de la nostra comunitat. La prohibició afecta el 100% del litoral de Formentera, ja que la nostra costa està qualificada amb diverses figures com Lloc d’Interès Comunitari, Parc Natural i Reserva Marina. Els encarregats de vetllar pel compliment de la normativa són la Guàrdia Civil i els agents de Medi Ambient del Govern balear.

About Author

Comments are closed.

background