«Peintures 1948-2018» d’Edouard Maurel, a l’Ajuntament Vell

Dimarts vinent a les 18 h obre les portes l’exposició de l’artista francès Edouard Maurel: «Peintures 1948-2018». La mostra és composta per divuit pintures realitzades per l’autor on aquest materialitza moments d’intimitat amb algú, amb un paisatge o un entorn de vida, memoritzant persones, objectes i llocs.

Vincle amb Formentera
Maurel, va néixer a París el 22 de desembre de 1930. L’ebullició creativa dels anys de la postguerra i l’existencialisme li ofereix múltiples espais on revelar la seva identitat artística.
La seva curiositat creativa, singular mescla de timidesa i certituds, el vincula amb tota classe de projectes artístics. La pintura, l’escenografia, la il·lustració… La seva veta plàstica és la que finalment s’imposa amb el temps.
Des de l’any 1954 posa la seva intuïció i talent plàstic al servei de l’arquitectura i el disseny, àrees a les quals dedicarà, d’aquí en endavant, la seva vida professional i després docent.
És el 1964 que arriba per primera vegada a Formentera amb la seva incipient família que llavors sols compta amb els dos fills que comparteix amb la seva musa i esposa Janine.
Immediatament el seu vincle amb l’illa se segella per sempre i les seves més recents produccions donen fe del seu arrelament i amor per Formentera.
A l’edat de 90 anys, aquesta exposició retrospectiva recull les expressions del seu amor per la llum i vers els seus amics, la seva família molecular.
L’exposició es podrà visitar del 13 al 24 d’octubre a la Sala d’exposicions Ajuntament Vell d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h. Els diumenges i dilluns matí, la sala roman tancada.

About Author

Deixa una resposta

background