TOP
L’activitat està organitzada per l’AAF. Foto: Yluux

Plantada de telescopis dissabte a Can Marroig

L’Associació Astronòmica de Formentera (AAF) organitza una plantada de telescopis aquest dissabte al Centre d’Interpretació de Can Marroig.
L’activitat s’iniciarà a les 22 h i s’allargarà fins passada la mitjanit. L’objectiu és facilitar a residents i visitants l’oportunitat d’observar el firmament des d’una zona de fàcil accés i d’on es pot albirar tota la cúpula celestial, cosa que garanteix que sempre hi haurà objectes i cossos per a contemplar. A més, aquest dissabte hi haurà cel lliure de lluna, cosa que implica menys lluminositat i possibilitat de visionar més objectes.

Planetes, estels i bòlids
Així, s’espera poder gaudir de l’observació de tot el firmament, amb especial èmfasi en planetes, com Júpiter i Saturn, cúmuls globulars com l’M4 i l’M13, estrelles dobles i galàxies veïnes com l’M31 (Andròmeda) i l’M81 (Bode). Serà possible també observar estels fugaços, o bòlids, habituals d’apreciar a les nits estivals formentereres.

Col·laboració amb l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa
Aquelles persones que no tinguin coneixements en astronomia, però vulguin contemplar el firmament, podran gaudir d’una petita introducció d’orientació astronòmica, explicació dels punts i objectes més importants del nostre cel i conceptes bàsics com constel·lacions i asterismes.
Aquest esdeveniment comptarà amb el suport de l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa, amb qui l’AAF ja ha coorganitzat algunes activitats amb èxit.

Aparells d’observació
Per a l’activitat es comptarà amb cinc telescopis a més d’uns prismàtics astronòmics 20×80, uns equips molt competents que poden donar hores d’observació i possibilitats infinites per a garantir la satisfacció d’aquelles i aquells que participin de l’esdeveniment, que serà de franc i obert a tothom, tant a socis com no socis de l’Associació.
Cada telescopi disposarà d’un operador encarregat de la seva manipulació. Els grups d’observació hauran de ser d’un màxim de 4 persones per aparell, que hauran de respectar les mesures anti covid.

Compartir

PROGRAMES