TOP
El lliurament de premis ha tengut lloc al restaurant Es Molí de Sal. Foto: Xisca

Premiats per l’Acadèmia de Gastronomia: Can Rafalet, Can Martí, Ca na Platera, Sa Tanca des Clot i Carles Abellán

Aquest matí l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera (AGIF) ha lliurat els premis de Formentera 2024. L’entitat pitiüsa ha celebrat el seu esdeveniment anual al restaurant Es Molí de Sal, establiment premiat en l’anterior edició.
Els guardonats d’aquesta edició 2024, votats per unanimitat pels acadèmics pitiusos són:

– Premi al restaurant tradicional: Can Rafalet (es Caló de Sant Agustí), local amb cuina de Formentera i mediterrània amb una llarga tradició empresarial i familiar, i sent avui dia un lloc emblemàtic per a residents i visitants.
– Premi a la cuina Km0: Restaurant Can Martí (Migjorn). Nova gestió en aquest restaurant de la platja de Migjorn de mans dels seus propietaris, un dels majors productors agrícoles de Formentera, i que realitzen una cuina de producte Km 0.

Els representants de Can Martí. Foto: Xisca

– Millor xef: Carles Abellán (Restaurant Casa Natalia), Sant Ferran. Cuiner de gran prestigi i estrella Michelin en els seus anteriors restaurants de Barcelona.
– Projecte Sostenible, premi concedit en col·laboració amb el Consell de Formentera, als productors d’oli de Ca na Platera i Sa Tanca des Clot.

Óscar Portas, acadèmic nat

Durant el lliurament de premis, s’ha nomenat el president del Consell de Formentera com a acadèmic nat, nomenament que comparteix amb els cinc alcaldes i el president del Consell d’Eivissa.
En el seu discurs el màxim responsable del Consell ha destacat la tasca que realitzen els productors de l’illa. “La gastronomia de Formentera no seria possible sense el producte local i sense el compromís dels nostres agricultors, ramaders i pescadors. I hem
volgut reconèixer el treball dels productors d’oli de la nostra illa, que amb esforç i dedicació han aconseguit impulsar un cultiu que ens connecta amb la nostra història i que té un futur ple de possibilitats”.

Per part seva, Pedro Matutes, president de l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha destacat l’alt nivell gastronòmic de l’illa, el fantàstic producte local amb el qual compta i sobretot “el millor és venir a Formentera per a poder gaudir-ho, perquè només es pot degustar venint aquí”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES