TOP

Prohibit fer foc a menys de 500 metres del bosc

Des de l’1 de maig i fins al 15 d’octubre s’estableix el període d’alt risc d’incendis, en què està prohibit fer foc en terreny forestal ni a menys de 500 metres del bosc.  Aquest matí n’hem parlat amb en Joan Ramon Villalonga, gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT).

El Govern balear ha informat que gran part dels mitjans antiincendis de la campanya estival han estat desplegats anticipadament des del dia 15 d’abril per atendre al risc especial d’enguany, en què s’ha registrat una absència significativa de pluges. El Govern també ha recordat que al voltant del 90% dels incendis s’originen per l’acció humana, sigui tant per negligències o accidents com per causes intencionades. Per això, cal recordar que s’ha de tenir una cura especial amb les llosques de cigarreta, l’ús de maquinària, les cremes de restes vegetals i l’ús de material pirotècnic.

Franges de seguretat
El conseller d’Emergències, Bartomeu Escandell ha recordat que pel que fa a la realització de torrades a la finca pública de Can Marroig, segueix vigent la prohibició, que va començar al març, tampoc es poden fer cremes controlades de rostolls i els habitatges unifamiliars situats en zona urbana-forestal hauran d’executar i mantenir una franja perimetral de seguretat de 30 metres d’amplada mínima, i els situats en terreny forestal hauran de crear franges de seguretat de 10 metres d’amplada. Els Bombers del Consell de Formentera fan des d’ahir, 1 de maig, rutes de vigilància de prevenció d’incendis. Aquestes actuacions es coordinaran amb l’IBANAT per diversificar els horaris i les rutes que farà cada cos.

 

 

 

 

Compartir

PROGRAMES