TOP
Un munt de compost a la planta des Cap.

Què es fa amb la matèria orgànica que es recull en els restaurants de l’illa?

Javi Asensio, tècnic de Medi Ambient del Consell de Formentera, explica com funciona la recollida dels residus orgànics en 150 establiments de restauració de l’illa i quin és el procés que s’aplica a la planta des Cap per transformar-los en compost aprofitable pel sector primari.
La campanya de recollida d’orgànica començà el passat 15 de maig i s’allargarà fins al 15 d’octubre. L’any 2021 es recolliren gairebé 300 tones d’orgànic, contribuint a reduir la quantitat de rebuig no reciclable que s’ha de traslladar a l’abocador d’Eivissa, un transport que suposa una despesa anual que supera el milió d’euros.

El Consell assenyala que entre el 7 i el 10% de la matèria orgànica recollida en aquests restaurants són residus impropis, que no es poden convertir en compost, com ara coberts o plàstics, entre altres. Tot i que des de la Cooperativa del Camp de Formentera s’ha informat Ràdio Illa que no fan servir aquest compost precisament perquè conté restes de plàstic, el tècnic ha aclarit que enguany s’ha fet un treball específic de cribratge per obtenir un producte de bona qualitat (vegeu imatge).
D’altra banda, Asensio exposa que, mentre no es construeixi la planta de compostatge, inclosa en el Pla de Residus de Formentera, les tècniques emprades actualment per processar la matèria orgànica a l’aire lliure i convertir-la en compost, han reduït les molèsties als veïns.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES