TOP
Rafael Ramírez, avui a Ràdio Illa.

Ramírez, sobre el president Córdoba: “Si no rectifica”, el PSOE en demanarà la dimissió

El secretari general del PSOE de Formentera, Rafael Ramírez, s’ha mostrat crític amb el president del Consell, Llorenç Córdoba, de qui ha dit que “s’està quedant sol” en assumptes de la seva competència com el fondeig regulat a l’estany des Peix i el concurs de quioscos. Ramírez ha assegurat que “si [Córdoba] no rectifica” el PSOE “començarà” a exigir la dimissió del cap insular.

“No es pot anar contra tothom”
Sobre la voluntat de Córdoba de no adjudicar els lots a les ofertes més ben valorades, Ramírez ha set taxatiu: “A les actes apareix que els informes que ell està aportant per a aquesta presa de decisió no els assumeixen ni el secretari [del Consell] ni l’interventor [ni la resta de l’equip de Govern de Sa Unió] (…). Home, no es pot anar contra tothom. Perquè al final sí que ens costarà diners a tots els ciutadans”.
Sobre els informes que esgrimeix Córdoba per fonamentar la seva postura, el socialista ha esmentat la versió que han traslladat els membres de l’equip de Govern. Un està signat per una lletrada que “no és de l’àrea (…), que no treballa habitualment amb temes de medi ambient” i que “és un retalla i enganxa d’unes al·legacions” d’un dels anteriors licitadors, cosa que, per Ramírez, “sona com si fos dirigit”.
Sobre l’altre informe, obra de la Fundació Universitat i Empresa de la UIB, el socialista ha admès que no l’ha pogut llegir, però ha opinat que pareix fet “ad hoc” (expressament per a l’ocasió). “És producte de la informació que han remès [des del Consell] per poder-lo fer, és a dir, no està tot l’expedient” i ha agregat: “Si passes només una part de la informació, doncs òbviament, molt objectiu [no és], per això no ho volen assumir els tècnics de la casa, per això el secretari no ho vol assumir”.

“Deriva perillosa” de Córdoba
Sobre l’estany des Peix, Ramírez ha demanat al president que convoqui la Comissió Especial que ha d’adjudicar definitivament les autoritzacions per amarrar en aquesta llacuna natural i apostar per un fondeig regulat, que exclogui el fondeig lliure condicionat amb àncora.
També ha declarat que Córdoba “es va comprometre a què tothom podria estar fondejat allà” tot i que d’acord amb “la consciència que hi ha en la ciutadana (…) aquest espai ha de ser protegit i el seu compromís polític en el programa electoral era regular-lo”. El conseller opositor ha afirmat que “això és el que ens espanta. Perquè és impossible complir amb tot això. És a dir, és impossible prendre una decisió sense prendre-la. És impossible anar explicant que ho faràs tot, però no faràs res (…) I aquesta és la deriva perillosa per a la institució que estem començant a veure a la postura del senyor president”.

Conflicte entre empresa i treballadors del servei de residus
Finalment, Ramírez també ha criticat a Córdoba per haver-se postulat com a mediador en el conflicte laboral amb els treballadors de Prezero, l’empresa concessionària del servei de residus: “De sobte el senyor Córdoba diu, sense respectar la feina que està fent la consellera [de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, de Sa Unió] (…); ara seré jo el mediador de la pau mundial”, ha indicat amb ironia. El socialista ha conclòs que després d’aquest anunci: “No hem vist cap resultat, cap reunió”.
Així mateix, Ramírez ha apuntat que “Prezero és una gran empresa amb un gran bufet d’advocats i són especialistes a pressionar les administracions i aquí es troben amb un govern debilitat que no té capacitat de tenir una posició forta”. A més, ha demanat al Consell que “sancioni l’empresa si a aquestes altures el servei [de la nova contracta en vigor] no està disponible al 100%”.
D’altra banda, el conseller socialista ha declarat la seva “solidaritat amb els treballadors” perquè “òbviament, estem a favor de les reivindicacions salarials”. I ha recordat que Prezero assumí la contracta després que els treballadors ja haguessin signat amb l’empresa l’increment salarial que està incomplint des del mes de gener.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES